Erciş'e modern galericiler sitesi…

Van'ın Erciş ilçesinde 100 dönümlük alan üzerine inşa edilecek ve içerisinde 100 metrekarelik 146 işyerinin bulunacağı modern galericiler sitesi için protokol imzalandı. Protokol töreninde konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, yeni g

ERCİŞ 29.06.2021 09:17:54 0
Erciş'e modern galericiler sitesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş ilçesi Haydarbey Mahallesi'nde 100 dönümlük alan üzerine 100 metrekarelik 146 iş yerinin bulunacağı modern galericiler sitesi kurulacak. Galericiler Sitesi yapımı kapsamında Van Valiliği Ali Paşa Toplantı salonunda protokol imzalandı.

Yapılan protokol törenine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve ihaleyi kazanan firma yetkilileri katıldı.

Yapılacak olan galericiler sitesinin Erciş'in yeni yüzüne hitap etmesi beklenirken, ilçe merkezinde değişik yerlerde hizmet veren oto galericiler de burada toplatılarak, hoş olmayan görüntünün ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Protokol töreninde açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Erciş'e yapılacak olan 146 işyerinin içinde bulunacağı Oto Galericiler Sitesi'nin protokolü imzalandı. Oto Galericiler Sitesi'nin ilçemize kazandırılmasında Abdulahat Arvas beyin büyük emekleri var. Buranın imarı da yapıldı. Kooperatifimiz ihaleye girdi ve satışa çıkarılan arsaları bu amaçla satın aldılar. İlk peşinatını da yatırdılar. Geri kalan 8,5 milyon TL'yi de bir yıl içerisinde ödeyecekler. Bunu ödemekle bitmiyor. Buranın yapımını da inşallah kendileri üstlenecekler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, "İlçemize yeşil alanıyla, yürüyüş alanlarıyla, mesire alanlarıyla, geniş bir alan üzerine 146 tane Galericileri Sitemizin kooperatifinin güzel bir projesi neticelendi. Doğu'nun en büyük galericiler sitesi Erciş'e hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

İçerisinde parkların, mesire alanının ve yeşil alanın yer alacağı projenin 50 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

Daha sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile protokol töreni sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz