VASKİ’den, Şabaniye’deki sokağa yeni içme suyu hattı…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) İçme Suyu Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda büyük mesafeler kat edildi. Ekipler arıza giderimi ve yeni hat yapım çalışmalarını başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor.

EKONOMİ 16.10.2019 16:03:49 0
VASKİ’den, Şabaniye’deki sokağa yeni içme suyu hattı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığı bir sorun daha kısa sürede VASKİ tarafından giderildi. Yıllardır çözülemeyen Şabaniye Mahallesi Emir Sultan Sokakta ki su sorunu bir hafta içinde çözüme kavuşturuldu.

         Sürekli arıza veren eski su hattı için ekipler harekete geçti. Ana su şebekesi hattından gelen boruların 700 metrelik kısmı değiştirildi. Yaklaşık 90 evin kullandığı hattın değişimi ile sokak sakinleri rahat bir nefes aldı. Sokakta tüm evsel bağlantıların yeri de kazılarak vatandaşlara kolaylık sağlandı.

          Emir Sultan Sokak sakinleri, “kısa zamanda çağrımıza cevap verilerek, sorunumuzun giderilmesi için canla başla çalışıldı. Daha önce haftanın her günü arıza veren su yüzünden çok sıkıntı çektik. Yeni hat yapımı ile rahat bir nefes aldık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”dediler.