Vanlı otelciler dernek kurdu... "Sektörde rol üstlenmek istiyoruz"

Van’da bir araya gelen otelciler, Van Otelciler Derneği’ni (VANODER) kurdu. Van’da, turizm sektörünün ciddi sıkıntılar içinde olduğunu belirten VANODER Başkanı Reşat Yeşilağaç, turizm sektöründe belirleyici bir rol üstlenmek istedi

EKONOMİ 21.12.2018 15:17:57 0
Vanlı otelciler dernek kurdu... "Sektörde rol üstlenmek istiyoruz"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dört yıl önce kuruluş planlamaları yapıldığı belirtilen VANODER, geçtiğimiz günlerde bir araya gelen otel sahipleri tarafından yapılan toplantının ardından kuruldu.   

VANODER’in kuruluş amacına ve hedeflerine ilişkin olarak dün de Elitte World Otel’de basın toplantısı düzenlendi.

DERNEĞİN AMACI

Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, VANODER Başkanı Reşat Yeşilağaç, derneğin kuruluşuna ve kuruluş amacına ilişkin bilgiler verdi.

“Dernek için 4 yıl önce hazırlıklara başladıklarını ancak bu yıl kurmanın nasip olduğunu” belirten Yeşilağaç, amaca ilişkin de şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde Van’ın turizm sorununu tartıştıktan sonra derneğimizi açmış bulunmaktayız. Van’da turizmle ilgili ciddi sıkıntılarımız var, bu nedenle de böyle bir girişime ihtiyacımız vardı. Geç kalmış ama artı bir faaliyettir. Derneğimiz, Van ve çevresindeki illerde bulunan turistik otel işletmecileri arasında işbirliği sağlamayı amaçlıyor. Sektör temsilcileri arasında diyalog ve işbirliği geliştirmek suretiyle paydaşlar arasındaki birlik, beraberlik ve hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz.”

“ROL ÜSTLENMEK İSTİYORUZ”

“Turizm sektöründe belirleyici bir rol üstlenmek istediklerini” belirten Yeşilağaç, şöyle dedi:

“Bilgi alışverişi, deneyim paylaşımı, mesleki eğitim ve turizm alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde sektör içindeki yenilikleri takip edip, yenilenmeyi ve gelişmeyi hedefliyoruz. Turizm sektöründe belirleyici bir rol almak istiyoruz. Paydaşlar arasında gerekli koordinasyonu sağlayarak özelde bölge turizmini, genelde ise ülke turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz.”

“ÇÖZÜM GÜCÜ OLMAK İSTİYORUZ”

Turizm sektöründe yaşanacak sorunlarla ilgili olarak çözüm gücü olmak istediklerini söyleyen Yeşilağaç, şunları kaydetti:

“Tabi aynı zamanda yaşanacak sorunlarla ilgili de rol almak istiyoruz. Bu yönüyle, turistik işletmeler ve yatırımcılar arasında işbirliğini sağlayarak tesislerin sorunlarını en aza indirmeyi veya çözümü için ilgili mercilerle görüşmeleri tertiplemeyi düşünüyoruz. Sektör temsilcilerinin birbirleriyle, seyahat acenteleriyle, turizm sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşlarla olan ilişkilerini koordine etmeyi planlıyoruz. Turizm sektöründeki işletmelerin gelişimi ve yenilenmesini desteklemek maksadıyla panel, seminer, konferans ve eğitim çalışmaları organize edeceğiz. Yurt içi ve yurt dışındaki sektör temsilcileriyle işbirliğini esas alan toplantılar ve etkinlikler düzenleyeceğiz.”

45 üyelerinin olduğunu belirten Yeşilağaç, derneğin tamamen ruhsatı olan otellerle işbirliği içinde çalışma yürüteceğini de sözlerine ekledi. 

VANODER YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Bu arad, VANODER Yönetim Kurulu Asil üyeleri şu isimlerden oluştu:

Başkan: Reşat Yeşilağaç

Başkan Yardımcısı: Salih Çiftçi

Genel Sekreter: Gizem Gözen

Sayman: Senar Bahadır

Yönetim Kurulu üyeleri: Abdulkadir Yılmaz, Hikmet Çakır, Çetin Demirhan.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: