Vanlı iş insanı Burhan Camlı: İş insanlarını istihdama davet ediyorum!

Madde bağımlılığından kurtulan bir kişiyi istihdam eden Vanlı iş insanlarından Burhan Camlı, “Biz iş insanlarına bu konuda çok görev düşüyor. Uyuşturucu madde mağduru olan kişilerin işe alınması için tüm Vanlı iş insanlarına

EKONOMİ 18.02.2019 10:08:03 0
Vanlı iş insanı Burhan Camlı: İş insanlarını istihdama davet ediyorum!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanlı iş insanı Burhan Camlı, madde bağımlılarına yönelik olarak çalışma yürüten Hayatın Renkleri Solmasın Derneği için dayanışma amacıyla forma yaptırdı.
Camlı, aynı zamanda dernek bünyesinde tedavi olan ve iyileşen bir eski bağımlıyı da işe aldı.
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Osman Turgut ile derneğin yönetim kurulu üyeleri, önceki gün Camlı’nın ofisinde bir araya gelerek, hazırlanan formaları teslim aldı.

TEHLİKE YAKINIMIZDA
Burada bir açıklama yapan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Osman Turgut, gösterdiği dayanışma nedeniyle iş insanı Camlı’ya teşekkür etti.
Aileleri duyarlı olmaya çağıran Turgut, “Madde Kullanımı bireyi ve ailesini doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen sosyal bir sorundur. Sosyal bir varlık olan insan, yaşadığı toplumdan kendini soyutlayamaz; ancak madde kullanımı toplumumuzda sosyal değil bireysel bir problem olarak algılanmaktadır. Aileler her ne kadar medyada ya da yaşadığı semte, madde kullanımı ile ilgili kötü şeyler duysa da benim çocuğum da kullanabilir diye düşünmez. Oysa madde kullanım problemi hiç de zannedildiği kadar uzağımızda değildir.” dedi.

“SORUNU İNKÂR ETMEK ÇÖZÜM DEĞİL”
Yaşanan sıkıntının gizlenmesinin ve görmezden gelinmesinin çözüm olmayacağını ifade eden Turgut, “Biliyoruz ki hiçbir aile böyle bir durumla karşılaşmak istemez; ancak böyle bir sorunla karşılaştığında da sorunu inkâr etmek ya da görmezden gelmek, sorunun daha fazla büyümesine neden olacaktır. Bu nedenle böyle bir süreçte yapılacak en önemli şey planlı ve kararlı hareket etmektir. Bu sorunla ilgili bilgi edinme, doğru ve sağlıklı iletişim kurabilme iki tarafın da memnun kalacağı ve uygulanabilir sınırlar koyabilme becerisine ailenin sahip olması gerekmektedir.” diye konuştu.

ÇAĞRI YAPTI
Dernek ile dayanışan iş insanı Burhan Camlı da, bağımlılıktan kurtulanların daha sonraki yaşamlarına dikkat çekti.
Bu durumdaki kişilerin toplumsal yaşama adapte olmaları ve daha zor duruma düşmemeleri için desteklenmeleri gerektiğini belirten Camlı, şunları söyledi:
“Biz iş insanlarına bu konuda çok görev düşüyor. Uyuşturucu madde mağduru olan kişilerin işe alınması için tüm Vanlı iş insanlarına çağrıda bulunuyorum. Çünkü bu durumdan kurtulma mücadelesi verenler bir işe girince bu onlar için çok ciddi bir destek oluyor. Ben bir kişiyi işe aldım, şu anda durumu çok iyi, morali çok düzgün. Eski günleri atlattı. Kendine bir de düğün yapacağız önümüzdeki günlerde. Bağımlılıktan kurtulanlara mutlaka sahip çıkmamız gerekiyor.” Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi