Van'ın sorunları tartışıldı

Van Ekonomi Konseyi (VEK) üyeleri, Van’ın öne çıkan sorunlarının çözümü konusunda çalışma yürütülmesi amacıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konu başlıkları hakkında görüş ve öneriler dile getirildi.

EKONOMİ 28.12.2021 11:06:33 0
Van'ın sorunları tartışıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’daki 11 oda ve STK’dan oluşan Van Ekonomi Konseyi'nin üyeleri, Dönem Sözcüsü Van Girişimci İş İnsanları Derneği (VANGİAD) Başkanı Kadri Salaz başkanlığında Van Ticaret ve Sanayi Odası, Prof. Dr. Çetin Kotan toplantı salonunda bir araya geldi.

KONU BAŞLIKLARI

Toplantıda, Kapıköy sınır kapısı, Van’daki uçak sayısı ve bilet fiyatları, Van-Trabzon uçak seferleri konusu ile Kuzey Van Gölü Demir Hattı sorunları ele alındı.
Toplantıya katılan konsey üyeleri, anılan konu başlıkları hakkında görüş ve önerilerini dile getirdi.

"ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK"

Açıklama yapan VEK Dönem Sözcüsü, VANGİAD Başkanı Kadri Salaz, konsey olarak başlıklar halinde ele aldıkları sorunların çözümü için çalışma yapılması kararı aldıklarını söyledi. 
Söz konusu sorunların Van’ın önemli ekonomik sorunlarının odağında yer aldığını belirten Salaz, “Ekonomik sorunların yoğunluğu içinde bir gündem hazırladık. Kapıköy sınır kapısının yeniden kapatılması sorununu; kısa bir süre öncesine kadar 22 uçak seferi yapılan Van’da, şimdi 8-9 uçak seferiyle yetinmesi hem yüksek bilet fiyatları hem de doluluk açısından yaşanan sorunları; THY’nin Van-Trabzon, Trabzon-Van uçuşları meselesi ile Van-İran demiryolu hattının hem yük hem yolcu taşımacılığında kullanılan tren vagonlarının Van Gölü üzerinden feribot ile nakledilmesi, dolayısıyla zaman ve ek maliyet yaratması sorununun çözümü için yeniden ‘Kuzey Van Gölü Demiryolu Hattı’ meselesi konularını ele aldık. Bu konuların çözümü için çalışmalar yapılması kararı verdik.” dedi. 

DÖNEM SÖZCÜSÜ DEĞİŞTİ

Bu arada toplantıda dönem sözcülüğü için de oylama yapıldı.
Dönem başkanlığı süresi dolan VANGİAD yerine yapılan seçimde yeni dönem başkanlığının, katılan 11 üyenin oyu ile Van Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından yürütülmesi kararı alındı.

TOPLANTIYA KATILAN KURUMLAR ŞÖYLE:

1- Van Girişimci İş İnsanları Derneği (VANGİAD) - Kadri Salaz
2- Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO ) - Fevzi Çeliktaş
3- Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (VAN SMMMO) - İbrahim Şahin
4- Van Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (VAN ESOB) - İsa Berge
5- Van Ticaret Borsası (VAN TB) - Nayif Süer
6- Van-Tuşba Ziraat Odası Başkanlığı - Hasan Özgökçe 
7- Van Sanayici ve İş Adamları Derneği (VANSİAD) - Mehmet Çaldağ
8- Türkiye Perakendeciler Federasyonu Van Şubesi (VAN PER-DER) - Tekin Irmaksever
9- Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Van Şubesi (MÜSİAD) - Abdurrahman Eren
10- Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) - Berrin Tatlı Uçar
11- Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) - Abdullah Tunçdemir.
Haber: Adil HARMANCI