Van'da Enerji Kimlik Belgesi Ofisi açıldı

Türkiye genelindeki 8 milyon yapıyı yakından ilgilendiren enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı. 1 Ocak tarihinden itibaren zorunlu hale gelen Enerji Kimlik Belgesi olmayan bina kalmayacak.

EKONOMİ 6.01.2020 14:35:55 0
Van'da Enerji Kimlik Belgesi Ofisi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye genelindeki 8 milyon yapıyı yakından ilgilendiren enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı.

1 Ocak tarihinden itibaren zorunlu hale gelen Enerji Kimlik Belgesi olmayan bina kalmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile her binanın alması gereken ve enerji tüketimi değerlerini gösteren yasal bir belge olma özelliğini taşıyan Enerji Kimlik Belgesi zorunlu hale getirild Enerji Kimlik Belgesi, binanın ısıtma, soğutma, havalandırma, sıcak su için yıllık ne kadar enerji harcadığını gösteren bir belge olarak ifade ediliyor.

Kazım Karabekir Caddesi Kaval İş Merkezinde bulunan Enerji Kimlik Belgesi FDD İnşaat Enerji Ofisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Van Tica Sanayi Odası Resmi Sosyal Medya Hesapları üzerinden yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Fevzi Çeliktaş, Ene Kimlik Belgesi Ofisi açılışına katılarak, Odamız Eski Başkan Yardımcısı M.Naci Çakırgöz ve Meclis Üyesi Temel Kaptaner ile birlikte işlet sahibine "İş Yeri Siftah Sertifikası" takdim etti denildi.

Açılışa Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, TSO Eski Başkan Yardımcısı M. Naci Çakırgöz, T Meclis Üyesi Temel Kap