Traş ücretleri bir miktar zamlandı

Konuyla ilgili görüştüğümüz Busse Erkek Kuaförü işletmecisi Faruk Bozan, tıraş ücretlerine yapılan zammın kullandıkları ürünlerle alakalı olduğunu belirterek vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.

EKONOMİ 15.05.2020 13:19:44 0
Traş ücretleri bir miktar zamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından alınan önlemler kapsamında 21 Mart’tan beri kapalı olan berberler, kuaför salonları ve güzellik merkezleri 11 Mayıs Pazartesi günü yeniden iş başı yaptılar. Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinde, koronavirüsle mücadele kapsamında salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler gereği tek kullanımlık havlu, peçete, kolonya, dezenfektan gibi ürünler kullanılması zorunlu hale getirildi. Bunun da ek bir maliyet getirdiğini belirten berber ve kuaförler, traş ücretlerine bir miktar zam yaptı. 

“RANDEVU SİSTEMİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Henüz iş yoğunluğunun olmadığını ve randevu sistemiyle çalıştıklarını da dile getiren Bozan: “Tek kullanımlık örtü, havlu ve dezenfektan malzemelerinin fiyatlarının yükselmesinden dolayı bizler de ücretlerimize biraz zam yaptık ama bu öyle çok abartılacak bir zam değil. Daha önce tek kullanımlık havlular 45 TL iken şimdi 70 TL, yani ürünlere zam geldi diye biz de zam yapmak zorunda kaldık. Bunun haricinde kolonya çeşitlerine zam geldi, daha önceleri de kullandığımız dezenfektan malzemelerini zamlı alıyoruz. Şuan saç sakal tıraşı ve yıkama 40 TL. Randevu sistemiyle çalışıyoruz.” dedi.

“MÜŞTERİ, KENDİ ÖRTÜ VE HAVLUSUNU GETİREBİLİR”

Berber Fethi iş yeri sahibi Fethi Tarcan da, kullandıkları ürünlere zam geldiğini ve yapılan bu zamların da esnafı zor durumda bıraktığını söyledi. Tarcan, şunları söyledi: “Berber dükkanımızda kullanmak zorunda kaldığımız malzemeler zamlanmış durumda.  iş yerlerimizde bu ürünleri bulundurmak zorundayız, bazı ürünleri temin etmekte zorlanıyoruz. Gelen müşterilerimiz evlerinden havlu ve örtü getirip, tıraş olup tekrar götürebilirler. En azından biz de bu sıkıntıdan kurtulmuş oluruz. Sağlığa uygunluk konusunda her türlü önlemimizi almış durumdayız, sadece havlu ve örtüde sıkıntı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
Özel Haber: M. Selim Kurt

Traş ücretleri bir miktar zamlandı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi