TL'nin hızlı değer kaybı neden engellenmiyor?

Dolar yeni bir rekorla 14 TL’yi aşarken yaşanan darboğaza dair hiçbir izah yapılmıyor!

EKONOMİ 13.12.2021 18:00:10 0
TL'nin hızlı değer kaybı neden engellenmiyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Herkesin gözünün döviz kurundaki hareketliliğe sabitlediği bir ortamda cari hükümetin neye odaklanması gerektiği de apaçık ortaya çıkıyor. Çok enteresan zamanlardan geçiyoruz…

Bütün ülke dolar karşısında TL’nin yaşadığı değer kaybını konuşuyor. Ancak hükümetin konu hakkında kapsamlı bir açıklaması dahi yok. Yani “hükümet var olan para ve ekonomi politikasıyla neyi hedefliyor?” denildiğinde dört başı mamur bir izaha rastlamak mümkün değil!

Farklı konular çerçevesinde yaşanan problemler bir şekilde halledilebilirdi ancak ne yazık ki insanların cebine dokunan vahim hatalar bedel ödettirecektir. Bunları üzülerek ifade ettiğimizi belirtiyoruz. CHP, İYİ Parti muhalefeti gerçekliğinde AK Parti’nin özeleştirisini yapıp ülkeyi bu darboğazdan çıkarma sorumluluğu olduğu hatırlanmalıdır! Hata yapmak kötüdür ama yapılan hatayı kabul etmeyip bunda diretmek çok daha büyük bir problemdir!

Bu sabah kurda yaşanan dalgalanma ile 14 barajı da aşıldı. Merkez Bankası'nın yılın son faiz kararını vereceği haftaya TL çok sert değer kaybıyla başladı. Dolar/TL'de 14,75, euro/TL'de 16,65 seviyesi görüldü.

Tüm bu yaşananlar karşısında TL’nin değer kaybını engellemek için niçin gerekli adımların atılmadığı hususunda elle tutulur bir değerlendirme ve özeleştiriyi tüm toplum hak ediyor.

Eğer ki böyle bir izah verilirse toplumun ne olup bittiğine dair yaşadığı gerginlik bir nebze olsun azalacaktır. Ancak bu işi insanları aptal yerine koyarak “her yerde kriz var” ezberleriyle aşmaya çalışmak ateşe benzin dökmek anlamına gelecektir!