Sakatatçılar Çarşısı ilgi bekliyor: Önlem alınmazsa kapanacak!

Van Sakatatçılar Çarşısı esnafı ilgi bekliyor. İlgisizlikten dolayı bazı esnafların işyerlerini kapattığını belirten çarşı esnafı, işlerin düzelmemesi durumunda geride kalan esnafların da kapılarına kilit vuracağını söylüyor.

EKONOMİ 6.07.2019 11:30:44 0
Sakatatçılar Çarşısı ilgi bekliyor: Önlem alınmazsa kapanacak!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Vali Mithatbey Mahallesi Defterdarlık Caddesi üzerinde, yap-işlet-devret modeli ile yapılan ve 2018 yılında faaliyete giren Sakatatçılar Çarşısı, müşteri sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. 
15 dolayında dükkânın bulunduğu çarşı esnafı, faaliyete girdiğinden bu yana müşteri açısından ciddi bir sıkıntı içinde olduklarını söylüyor.  

BAZI DÜKKÂNLAR KAPANDI

Esnaflardan Hacıbaba Sakatat çalışanı İzzettin Özarslan, her geçen gün durumlarının daha da kötüye gittiğini söyledi. 
Bazı işyerlerinin, satış olmayınca kapandığını belirten Özarslan, “Çarşımız hizmet vermeye başladığı ilk günden itibaren iki dükkan boştu zaten, diğer dükkanları da işler olmadığı için arkadaşlar kapatmak zorunda kaldı. Çünkü her gün zarara giriyorlardı, malzemeleri bozulup çöpe atıyorlardı. Zarar ettikleri için kapatmak zorunda kaldılar.” dedi. 

"BÖYLE DEVAM EDERSE..."

Müşteri konusunda yaşanan sıkıntının devam etmesi durumunda geride kalan dükkanların da kapanacağını ifade eden Özarslan, “Kapanan dükkânlar, tavuk eti çeşitlerini satan arkadaşlarındı. Bugün de sakatat satan bir arkadaşımız kapatıyor. Burayı başta yaptıkları zaman yap-işlet-devret usulü yaptılar. Bu yöntemle yapıldığı için çarşıya gelmeyen arkadaşlar dükkanlarını kiraya verdiler, kiracı olarak gelen arkadaşlar da 1-2 ay devam ettiler, kapatmak zorunda kaldılar. Böyle giderse yavaş yavaş hepsi kapanacak” diye konuştu. 

MASRAFLAR FAZLA

Satışların düşük olmasına karşılık masrafların yüksek olduğuna dikkat çeken Özarslan, şunları söyledi; 
“Burada bulunan dükkânlara aylık ortalama bin TL elektrik gideri var, su gideri var, dükkanlarda çalışan personellerin maaşları ve diğer giderleri de hesap ettiğimiz zaman aylık ortalama gider oldukça yükseliyor. İşlerimiz durgun, buranın daha işlek bir hale gelmesi için yetkililerden beklentimiz bu soruna bir el atmalarıdır. Sayın yetkililerimiz kendileri biliyor zaten. Buranın ilk temeli atılmadan önce Van Büyükşehir Belediyesinde bir toplantı yapıldı. Orada bir karar alındı ve yetkililer dediler ki 'biz orayı faaliyete sokacağız sizi de oraya taşıyacağız, dışarda hiç bir esnafa izin verip işyeri açtırmayacağız, hepsini kapatıp oraya taşıyacağız.' Bunu bekliyoruz ancak şuana kadar öyle olmadı, sizin de gördüğünüz gibi dışarda açık olan tavukçular var, sakatatçılar var, onlar devam ediyor. Gelen müşteri zaten o taraf gidiyor, yoğunluk çarşıdadır, bu tarafa kimse gelmiyor. Buraya kimse gelmediği için de iş olmuyor, çarşı esnafı da akşama kadar koridorda ya volta atıyor ya da oturuyor. Ama yetkililer bu soruna el atarsa işlerimiz düzelir. Burada bulunan esnafların tümü vergilerini ödüyor, amaç diğer taraflarda ruhsatsız, vergisiz iş yapanlar var. Onlar kapatılıp ya da buraya taşınmadığı müddetçe burası düzelmez.”  Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi