Şahin: Muhtasar-SGK bildirimlerinin indirim süresi bir an önce açıklanmalıdır

DESTEK ÇAĞRISI

EKONOMİ 15.02.2022 12:05:01 0
Şahin: Muhtasar-SGK bildirimlerinin indirim süresi bir an önce açıklanmalıdır
Tarih: 01.01.0001 00:00

6486 sayılı yasa ile 6 puanlık SGK işveren payı indirim süresi 31 Aralık 2021 tarihinde sona erdi.
İşverenler sürenin tekrar uzatılmasını beklerken, işlerin uygulayıcısı durumundaki mali müşavirler de indirim süresinin bir an önce açıklanmasını istiyor.

“ZOR DURUMA DÜŞÜYORUZ”

Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, işlemler zamanında yapılmayınca meslek grubu olarak zor duruma düştüklerini söyledi. 
İşveren indirimiyle ilgili işlemlerin zamanında başlatılmasını istediklerini belirten Şahin, şöyle dedi:
“Talebimiz bütün işverenleri ilgilendiren 6 puanlık indirimin son günü beklemeden tekrar uzatılmasıdır. Geçen yıl süre uzatımı son gün açıklandığı için bütün mali müşavirler beyanname vermek zorunda kaldılar. Bu yoğunlukta tekrar aynı sıkıntının çekilmemesi için Muhtasar-SGK bildirimlerinin indirim süresi bir an önce açıklanmalıdır.”

DESTEK ÇAĞRISI

Konunun daha çok esnafı ilgilendirdiğini ancak kendilerinin de indirimin uzamasından yana olduklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti: 
“Bütün işverenleri ilgilendiren 6 puanlık indirim süresinin uzatılması için Ticaret Odasını ve Esnaf Odalarını da bu konuda desteğe davet ediyoruz. Bu, esnafı ilgilendiren bir konu, biz uygulayıcısıyız ama esnafı ilgilendiren bir konu tabi uzaması yönünde de bir talebimiz var.”
Özel Haber: Adil HARMANCI