‘Kuzey Irak’la turizm ve ticaret sürekli hale gelecek’

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, Duhok Turizm Fuarı vesilesiyle gittikleri Kuzey Irak’ta Van ile Kuzey Irak arasındaki turizm ve ticari faaliyetlerin sürekli hale gelmesi yönünde görüşmeler gerçekle

EKONOMİ 11.10.2021 12:27:22 0
‘Kuzey Irak’la turizm ve ticaret sürekli hale gelecek’
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAHATUDER’in organizesinde Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Vanlı turizm firmaları, Van Gölü Havzası’nın turizm değerlerini tanıtmak amacıyla 26-29 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Duhok Turizm Fuarı’na katıldı. 

TANITIMLAR YAPILDI
Duhok’ta yaptıkları tanıtıma ilişkin açıklama yapan VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, “Fuarda, Van Gölü Havzasının tarihi, doğal, kültürel değerlerinin yanı sıra sağlık, inanç ve diğer turizm potansiyeli ile ticari ilişkilerin tanıtımları gerçekleştirildi.” dedi. 

GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Havzanın tanıtımının yanı sıra fuar vesilesiyle Kuzey Irak ile Van Gölü Havzası arasındaki turizm ve ticaretin gelişmesi konularında görüşmeler de gerçekleştirdiklerini belirten Tunçdemir, “Ayrıca Duhok Ticaret ve Sanayi Odası ile Duhok Kültür ve Turizm Müdürlüğü ziyaret edilerek, yapılan toplantıda ikili ilişkilerin artırılması yönünde bir takım görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca fuarda Süleymaniye, Amediye, Zaho Turizm Kültür Müdürlükleriyle de görüşmeler yapıldı. IKYB Turizm Bakanlığı ve Amediye Kaymakamı da ziyaret edildi. Van ve Van Gölü Havzasının bir turizm destinasyonu olduğu ve yapılacak ortaklıklar neticesinde her iki ilin ticari işbirliklerinin artması için gidiş-gelişlerin süreklilik kazanması yönünde görüşmeler yapıldı.” diye konuştu.

VAN’A DAVET ETTİLER
Duhoklu iş insanlarını Van’a davet ettiklerini, dönüş yolunda da Çukurca ve Hakkâri’de görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Tunçdemir, şunları kaydetti:
“Duhok’lu iş insanlarını Van’a davet ettik. Görüşmede Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Duhok Ticaret ve Sanayi Odası arasında ortak bir protokol üzerinden Vanlı ve Duhoklu turizmcilerin sürdürülebilir ilişkileri geliştirilmesi hususunda en kısa zamanda bir araya gelmesine ilişkin anlaşma sağlandı. Bu arada, dönüş yolunda da Çukurca Kaymakamlığı ve Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Kuzey Irak pazarının önemi hakkında ve Üzümlü Sınır Kapısından daha çok turist gelmesini sağlamak için görüşmeler yapıldı.”
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi