Kuyumcuların çalışma saatlerine koronavirüs ayarlaması

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında iş yerlerini 21 Mart’ta kapatan kuyumcu esnafı, 04 Mayıs Pazartesi günü tekrar açarak iş başı yaptı.

EKONOMİ 15.05.2020 13:18:12 0
Kuyumcuların çalışma saatlerine koronavirüs ayarlaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

21 Mart’ta alınan kapatma kararından sonra, kapanan ve her hafta pazartesi günleri iş yerlerini bir günlüğüne açarak vatandaşlara hizmet veren kuyumcular, yeni aldıkları karar gereği sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günlerde 10.30 - 16.30 saatleri arasında hizmet vermeyi sürdürecekler.

 “10.30 - 16.30 SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERECEĞİZ"

Konuyla ilgili görüştüğümüz Yakupoğlu Kuyumcu iş yeri sahibi Akif Ölmez, şunları söyledi: “İş yerlerimizi 21 Mart’tan itibaren kapatmıştık daha sonra haftada bir gün yani pazartesi günleri açıyorduk. Son olarak aldığımız karar gereği artık sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günler dışında her gün saat 10.30 ila 16.30 arası iş yerlerimizi açacağız tüm kuyumcu esnafı olarak. Bu uygulamamız yeni bir karar gelmediği müddetçe bu şekilde devam edecek. Kapalı olduğumuz süreçte vatandaşlarımız biraz mağdur oldu ama salgın nedeniyle açamıyorduk, hastalık yayılır diye. Zaten ondan sonra da her pazartesi açtığımız zaman da bir yoğunluk oluyordu, insanların işleri görülüyordu.”

FİYAT YÜKSELİŞİ

Altın fiyatlarındaki yükselişe de değinen Ölmez, altın fiyatlarındaki sürekli yükselişin Çin’den tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemisinden kaynaklandığını belirterek şunları söyledi: “Şuan halkımız bir beklenti içindedir, çünkü altın fiyatları anormal çok yüksek derecede, daha da yükselir mi bilmiyoruz. Altın alacak olanlar düşmesini beklerken, satacak olanlar da yükselmesini bekliyor. Şuan için bizim bir ön görümüz yok, çünkü piyasalar çok dengesiz, tamamen bu virüse dayalı fiyatlar yükseliyor, normalde bu fiyatlar beklentimiz dâhilinde değildi.”

“VİRÜS BİTERSE PİYASADA BİR RAHATLAMA OLUR”

Her yıl bayram dönemlerinde yaşadıkları yoğunluğun bu yıl yaşanmayacağını da dile getiren ve bunu salgına bağlayan Kuyumcu Akif Ölmez, son olarak şöyle konuştu: “Doğrusu bu bayram arifesinde bir iş yoğunluğu beklemiyoruz zaten bayramda sokağa çıkma yasağı söylentileri de var, onun dışında düğünler de yok. Bizim işlerimiz düğünlere bağlıdır yani bu bayramda çok bir beklentimiz yok ama inşallah işler yoluna girerse, virüs biterse piyasada bir rahatlama bekliyoruz. Şuan durum fena sayılmaz, vatandaşlar mağdur olmasın diye hizmet veriyoruz, ihtiyaçlarını görmek için altın bozduranlar oluyor ama öyle yüklü değil yani ufak tefek diyebiliriz, ciddi bir iş yok. Bu vesileyle vatandaşlarımıza bir çağrımız da var; mecbur olmadıkça dışarıya çıkmayalım, çünkü virüs temas ortamında hızını alıyormuş, dikkat edelim, birbirimizden destek olalım.” 
Özel Haber:  M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi