Kuyumcularda yoğun mesai dönemi başladı

17 günlük tam kapanma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yeniden işbaşı yapan kuyumcu esnafı, düğün, nişan ve söz kesimi hazırlıkları nedeniyle yoğun bir döneme girdi. Tam kapanma sonrası, işlerinde yoğunluk yaşanan kuyumcu esnafı k

EKONOMİ 27.05.2021 09:45:03 0
Kuyumcularda yoğun mesai dönemi başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vatandaşların düğün, nişan ve söz kesimi hazırlıkları devam ediyor. Hazırlıklardan dolayı yoğun bir mesai harcayan kuyumcu esnafı, satışlardan oldukça memnun. İşyerlerine gelen vatandaşların şimdilik daha az miktarda alışveriş yaptıklarını belirten kuyumcular, Mayıs ayının bitmesiyle birlikte başlamasını bekledikleri düğünleri işaret ederek yüklü miktarda alışverişlerin gerçekleşeceğini umuyor. 
Konuyla ilgili görüştüğümüz  Yakupoğlu Kuyumculuk sahibi Akif Ölmez: “Kuyumcu esnafında yaşanan canlılığın tüm esnaf gruplarında yaşanmasını umuyoruz, beklentimiz tüm esnaflarımızın iş yapması ve bu zorlu süreçten kurtulmasıdır” dedi.

“BÜTÜN SEKTÖRLERDE BİR HAREKETLİLİĞİN OLACAĞINI UMUYORUZ”

Vatandaşların söz kesimi, nişan ve düğün hazırlıklarını yapmaya başladıklarını belirten Yakupoğlu Kuyumculuk sahibi Akif Ölmez, 1 Haziran’dan itibaren normalleşmenin başlayacağını umduklarını ve bu şekilde piyasalarda hareketliğin başlayacağını tahmin ettiğini söyledi.  
Akif ölmez: “17 günlük tam kapanma sürecinde altın alım satımını yapamayan, biriken müşterilerimiz vardı. Onlar geçen hafta itibari ile bir hareketlilik oluşturdular. Bu hafta itibari ile de düğün için hazırlıklar başladı. 1 Haziran’da kısıtlamalar kalkacaktır, düğünler serbest olduktan sonra  piyasada ciddi bir hareketlenme olur, sadece kuyumcularda değil bütün sektörlerde bir hareketliliğin olacağını umuyoruz. Kuyumcu esnafında yaşanan canlılığın tüm esnaf gruplarında yaşanmasını umuyoruz, beklentimiz tüm esnaflarımızın iş yapması, bu zorlu süreçten kurtulmasıdır. Diğer sevindirici bir haber de, Kapıköy Sınır Kapısının açılması nedeniyle şehrimize gelecek olan turistlerle de kent ekonomimizin canlanması umudu. Geçen hafta altın satıcısı çoktu bu hafta ise alıcı çok, nişan, söz kesimi ve düğün için hazırlıklar oluyor. Bilezik alanlar var, tek taş yüzük alanlar var, yani yoğunluk yaşıyoruz. Şimdilik söz kesimi ve nişan için alışveriş yapılıyor ama 1 Haziran’dan itibaren özellikle aşiret düğünleri ile birlikte daha yoğun bir satış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
17 günlük kısıtlamanın sona ermesiyle birlikte işlerinde bir canlanma yaşandığını söyleyen Akif Ölmez, bunu olumlu yönde değerlendirdiklerini belirtti.
Ölmez şöyle konuştu: “ Yaşanan hareketliliği olumlu yönde değerlendiriyoruz çünkü 17 günlük kapanma sürecinde piyasalarda epey bir tıkanma olmuştu, yeni süreç biraz can verdi. İnşallah bu virüsün tamamen bitmesiyle herkes rahata kavuşur, ticaret olur, herkes ekmek yer. Daha önce de bahsettiğim gibi geçen sene İranlılar Van’a  geldiği zaman Van’da diğer illere göre ekonomimiz epey bir canlanmıştı. Çünkü İranlı otelde kalıyor, otelci o parayı piyasaya dolaylı olarak dağıtıyor yani para olduğu için tüm esnaf gruplarında iş oluyor ve bir döngü oluşuyor.” 

“HER BÜTÇEYE GÖRE SEÇENEKLER VAR”

Yaşanan ekonomik darlıktan dolayı vatandaşların daha düşük gramajlı ürünler aldığını da söyleyen Akif Ölmez, her bütçeye uygun ürün yelpazesine sahip olduklarını aktardı. 
İş yerlerine gelen müşterilerinin eli boş çıkmaması için fiyat konusunda yardımcı oluklarını da söyleyen Ölmez şu ifadeleri kullandı: “Alım gücünün düşmesinden ve altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı  vatandaşlar genelde daha düşük gramlı ürünler tercih ediyor. Tek taş yüzükler 750 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor, kelepçe bileziklerimiz 2 bin TL ile 10-15 bin TL arasında değişiyor. Düğün, nişan ve söz setlerimiz var; 3 bin TL ile 50 bin TL arasında her bütçeye göre uygun çeşitlerimiz var. Bölgemizde hava şartlarından dolayı düğün törenleri Nisan ayında başlıyor ve Kasım ayına kadar devam ediyordu ama geçen sene koronadan dolayı ertelenen düğünler olduğu için bizim beklentimiz bu sene düğünlerin çok daha fazla olması yönünde.”