Kuyumcularda yeni ürün hareketliliği!

Son dönemde altın ve dövizde yaşanan yükselişin mücevher piyasasını da etkilediği belirtildi. Ancak üretici firmalar tarafından üretilen ve daha ucuza mal edilen bazı ürünler nedeniyle, kuyumculuk piyasasının hareketli olduğu kaydedildi

EKONOMİ 31.10.2019 10:30:51 0
Kuyumcularda yeni ürün hareketliliği!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mücevher piyasasında yaşanan düşüşe çare olarak üretici firmalar yeni arayışlara girdi. Üretici firmaların, piyasaları canlandırmak amacıyla küçük taşları birleştirerek daha hafif ve daha gösterişli ürünlerin imalatına başlamaları mücevher piyasasına canlılık kazandırdı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz ve Van’da bir mücevher firmasının bayisi olan Yakupoğlu Kuyumculuk sahibi Akif Ölmez, bu tür ürünlerin satışları artırdığını belirterek; “Bizim çalıştığımız, bayisi olduğumuz firmanın o modeline biz reina modeli diyoruz. Küçük taşların bir araya gelmiş hali. Onlar örneğin bir karat görüntüsü veriyor ama toplamı 0,20 yani bir karat yüzük 75-80 bin TL ise, o türden bir yüzük 5-6 bin TL’ye denk gelebiliyor. Böyle olunca da fiyatı yüzde 500 daha uyguna gelebiliyor”dedi. Altın fiyatları hakkında da rakamlar paylaşan Ölmez, yatırımcılara en güvenilir limanın altın olduğu mesajını vererek: “Vatandaşların altına bakış açısı iyi, güvenli liman olduğu için tercih ediliyor. Sürekli değer kazanıyor, istediğiniz zaman bozdurubiliyorsunuz, paraya çevirebiliyorsunuz, altın hiç bir zaman değer kaybetmez. Yatırımcılara altın almalarını tavsiye ediyoruz, uzun vadede en kârlı yatırımdır” çağrısında bulundu

“YENİ ÜRÜNLER PİYASAYI CANLANDIRDI”

Hem gerçek pırlanta görünümlü hem de maliyeti düşük olduğu için vatandaşlar tarafından ilgi  görmeye başlayan takı çeşitleri, kuyumcu esnafının yüzünü güldürürken, maddi durumu yetersiz olan ve bu tarz takılara ilgi duyan vatandaşların da pırlanta takı sahibi olmasına sebep oldu. Konuyla ilgili görüştüğümüz Yakupoğlu Kuyumculuk sahibi Akif Ölmez, yapılan satışlardan memnun olduklarını ifade ederek, gramajı düşük ve küçük taşların bir araya getirilmesi ile imal edilen pırlanta çeşitlerinin vatandaşlar tarafından rağbet gördüğünü söyledi. Ölmez şu bilgileri paylaştı: “Bizim çalıştığımız, bayisi olduğumuz firmanın o modeline biz reina modeli diyoruz. Küçük taşların bir araya gelmiş hali. Onlar örneğin bir karat görüntüsü veriyor ama toplamı 0,20 karat. Yani bir karat yüzük 75-80 bin TL ise, o türden bir yüzük 5-6 bin TL’ye denk gelebiliyor. Böylece yüzde 500 daha uyguna alınabiliyor. Satışlarda herkes ayrı, onu tercih etmeyen de var, tek taşım olsun diyen de var, görüntü olsun diyen de var ama genelde bizim evlilik tekliflerine sattıklarımız sade tek taş yüzüklerdir. Bu bahsini ettiğimiz reina dediğimiz modellere talep var, uzaktan bakınca tek taş gibi duruyor, yakından bakınca da küçük küçük taşların bir araya gelmiş halidir. Bu tarz yüzükler daha sonra ki aşamalarda yani 2-3’üncü aşamalarda fantazi yüzük olarak da kullanılabiliyor. Bu tür ürünlerin piyasada olması sektörümüzü olumlu etkiledi, avantaj oluyor, satışımızı artırıyor, bütçesi düşük olanlar bu modelleri alıp kullanabiliyorlar, bu da artı bir alternatif.” 

“UZUN VADEDE EN KÂRLI YATIRIMDIR”

Son olarak altın fiyatları hakkında bilgilerde paylaşan Ölmez: “ Altın fiyatları biraz düşüşe geçmişti ama son günlerde tekrar yükselişe geçti . Evlilik hazırlıkları içinde olan çiftler altın alımı yapıyor ama eskisi gibi satışlar yok. Düğün için altın alanların bir kısmı da düğünden sonra tekrar bozduruyor. Genelde işçiliksiz altın istiyorlar, satışta hangi model az zarar ediyorsa onu tercih ediyorlar. Altın fiyatları bugün de yükselişe geçti. Külçe altının gramı 276 TL, 22 ayar bileziğin gramı 265 TL, çeyrek 467 TL, yarım 920 TL, tam 1820 TL. Altın güvenli liman olduğu için tercih ediliyor, sürekli değer kazanıyor, istediğiniz zaman bozdurubiliyorsunuz, paraya çevirebiliyorsunuz, altın hiç bir zaman değer kaybetmez. Yatırımcılara altın almalarını tavsiye ediyoruz, ihtiyaç olmadığı takdirde bozdurulmamasını tavsiye ediyoruz, uzun vadede en kârlı yatırımdır” ifadelerini kullandı.

Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) -