Kuyumcularda düğün sezonu hareketliliği!

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Mart ayından bu yana yapılamayan düğünlere 1 Temmuz’dan itibaren izin çıkması, bağlantılı sektörlerde hareketliliğe yol açtı.

EKONOMİ 7.07.2020 12:05:00 0
Kuyumcularda düğün sezonu hareketliliği!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni normal yaşamla birlikte, salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler belli aşamalar halinde gevşetildi. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 01 Temmuz 2020 tarihi itibariyle, tedbirler alınması şartıyla düğün organizasyonlarına da izin çıktı. Düğün sezonunun yeniden start alması ile, bazı sektörlerde hareketlilik yaşanmaya başlandı. En büyük hareketliliğin yaşandığı sektörlerden birisi de kuyumcular oldu. Yaşanan bu hareketlilikten memnun olan kuyumcu esnafı, biran önnce pandemi sürecinin sona ermesini temenni ediyor.

"HAREKETLİLİK DAHA DA ARTAKACAKTIR"

Konuyla ilgili görüştüğümüz Yakupoğlu Kuyumculuk sahibi Akif Ölmez, şunları söyledi: “Düğün organizasyonlarının yeniden başlaması, işlerimizde de hareketliliğe sebep oldu. Bu aralar işlerimizde bir artış söz konusu. Zaten 1 Temmuz öncesi de hazırlıklar devam ediyordu yani müşterilerimiz öncesinde hazırlıklarını yapmaya başlamışlardı. Düğünlere izin çıkmasından dolayı memnunuz, inşallah daha da iyi olacaktır. Sektörümüzdeki hareketlilik 1 temmuz öncesi başlamıştı, daha da hareketleneceğini umuyoruz çünkü yeni yeni düğünler başlıyor." dedi.

"VATANDAŞIN ALIM TERCİHİ DEĞİŞTİ"

Ölmez, vatandaşların altın tercihlerinde kısmi bir değişimin de söz konusu olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti; "Alışveriş için gelen vatandaşlar daha çok gramı düşük ama gösterişi iyi olan ürünleri tercih ediyor ve alıyor. Yani eskisi gibi çok pahalı ve gösterişli ürünler yok. Çünkü daha önce fiyatı 20 bin TL olan bir set şuan 60 bin TL’ye kadar çıkmış durumda. Vatandaşın alım gücünden dolayı ayarı düşük ürünler tercih ediliyor. Şuan tuğra kolyelere talep var ve zincir alınıyor, tek taş yüzük, ufak tefek küpeler alınıyor. Daha önce bir düğüne 10 tane altın, zincir, çerçeve alınıyordu bizim bu yörede veya büyük Hint setleri alınıyordu, şimdi onu alan kesim yüzde 20’lik bir kesim. Yüzde 80’i ise daha uygun olanları tercih ediyor.” 

ALTIN FİYATLARI...

Güncel altın fiyatları hakkında da bilgiler paylaşan Ölmez: “Bileziğin gramı 370 TL, tam altın 2600 TL, yarım altın 1300 TL, çeyrek altın 650 TL. Setlerin fiyatları gramına göre değişiyor, 6 bin TL’den başlıyor 100 bin TL’ye kadar değişen fiyat aralıklarında setlerimiz mevcut, zincir fiyatlarımız da 2 bin TL ile 10 bin TL arasında değişiyor. Tek taş yüzüklerimiz 500 TL’den başlıyor 4 bin TL’ye kadar fiyatlara satılıyor. Pandemiden dolayı dalgalanma var, altın düşse bile bir daha yükseliyor, şuan ise yükselişte” ifadelerini kullandı.