Kadrolu ve Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri Diyanet'ten ekderslerin ödenmesini bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın personeline verdiği değerin bir ifadesi olarak kadrolu öğretmenlere "derse girme zorunluluğuna bakmaksızın ek derslerin ödeneceği" bilgisinin yanında ücretli öğretmenlerin de ek dersinin verilmes

EKONOMİ 1.04.2020 21:38:59 0
Kadrolu ve Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri Diyanet'ten ekderslerin ödenmesini bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle ara tatil kararı alan MEB Ziya Selçuk imzasıyla tüm illere bir genelge göndererek, MEB’e bağlı eğitim kurumlarında 6-10 Nisan’da uygulanacak olan ikinci ara tatilin 16-20 Mart tarihleri arasında uygulanmasına, 23-27 Mart’ta ise uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim ve öğretime devam edilmesine karar verildiği belirtilmişti. Ayrıca genelde de, “Öğretmenler, 16-20 Mart'ta meslekle ilgili çalışmalarını yapmış sayılarak karşılığında haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlandırılacak” denilmişti.

Uzatılan ikinci ara tatilde de MEB ek ders kriterini aynen devam ettirdi.

Bununla da yetinmeyen MEB ücretli ve usta öğreticilerin ara tatilde ek derslerini almaları için girişimde bulundu. MEB'in girişimi karşılıksız kalmadı. 

Bu gün açıklama yapan Bakan Albayrak: "(Kovid-19) Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz" tweetiyle ücretli ve usta öğreticileri sevindirdi.


KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ MAĞDUR EDİLDİ

MEB gibi aynı şekilde Diyanet İşleri Başkanlığı da Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yapanlarla ilgili resmi tebligat yayınladı. 

Tebliğatta 16-29 Mart 2020 tarihleri arasında bütün Kur’an kurslarında her düzeydeki eğitim öğretim programlarına ara verildiği belirtildi. Bu süre zarfında öğreticilerin kurs temizliği sürecine refakat edecekleri, kursların dezenfekte edildikten sonra kursa gelmemeleri ancak görev mahallinden de ayrılmamaları gerektiği vurgulandı.

İşin tuhafı bu süre zarfında öğreticilerin ek ders ücreti almayacakları özellikle belirtildi. Bununla da yetinmeyen Diyanet, "İhtiyaç halinde din hizmetleri sınıfında görevlendirme yapılabileceğine" de dikkat çekiyordu.


DİYANET'İN AKSİNE MEB ÖĞRETMENLERİNE ÖNEM VERDİ

2019 yılı içinde 24 bin civarında olan Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen talimat sonrası 10 bine düşürülmesi tavsiye edilmişti. Tavsiye sonrası Diyanet'te bu sayının 15-17 bine düşürüldüğü tahmin edliyor.

Korona nedeniyle okullarla birlikte Kur'an Kurslarının da ara tatil kararı sonrasında Kadrolu öğreticiler gibi fahri Kur'an Kursu öğreticileri de büyük mağduriyet yaşadı. 

KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ DE SEVİNECEK Mİ?

Öğretmenler için yaşanan bu gelişmenin aynı şekilde fahri kurs öğreticilerininde de heyecana neden olduğu görüldü. Milli Eğitim camiası için çıkacak bu kararın aynı zamanda Diyanet'te çalışan kadrolu ve ücretli öğreticileri kapsayacağı düşünülüyordu. Lakin Bakan Albayrak'ın açıklamalarına bakıldığında Diyanet çalışanları ile ilgili herhangi bir açıklamanın olmaması kurumun başvuruda bulunmadığının göstergesi... 

Şu ana kadar Diyanet'ten bu konuda bir çalışma yapıldığına dair en ufak bir açıklamanın gelmemesi kadrolu ve fahri Kur'an Kursu öğreticilerinde hayal kırıklığı oluşturdu. Kur'an Kursu öğreticileri Diyanet'in kendilerine verdiği değer adına bir girişimde bulunmalarını bekliyor.