"Faiz, fakiri sömüren bir sistemdir"

Dinimizce haram olan faizin kaldırılması gerektiğine dikkat çeken İlahiyatçılar, “Faiz, emperyalist gücünün dayatmasıdır” dediler.

EKONOMİ 3.12.2019 14:32:54 0
"Faiz, fakiri sömüren bir sistemdir"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Batı zihniyetinin garibana dayattığı faiz, günden güne yayılırken, insanları da borç batağına sürüklemeye devam ediyor. Dinimizce haram olan faizin, nüfusunun yüzde 99’unun Müslüman olduğu ülkede kaldırılması gerektiğine dikkat çeken İlahiyatçılar, “Faiz, emperyalist gücünün dayatmasıdır” dediler. 

Konuya ilişkin Akit’e konuşan Kıbrıs eski Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Yönlüer, “Faiz, kuşkusuz haramdır. Batı dayatmasıdır. Garibandan alıp, zengine vermektir. Emperyalistlerin para gücüdür. Müslümanların bundan uzaklaşması şarttır. Ama İslam buna sadece haram demez, alternatif üretir. Çünkü İslam alternatif dinidir. Bunu her yerde söylememiz lazım, çare üretmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) Genel Başkanı Süleyman Çakır da, “Faiz, sadece haram değil. Zengini daha zengin eden, fakiri de daha fakir hale getirerek sömüren bir sistemdir. Öyle bir yayıldı ki, insanlar bulaşmak zorunda kalıyor. Bununla alakalı derhal bir çalışmanın başlatılması lazım. Bugün insanlar almak zorunda kalıyorsa, başka bir sistemin olmayışındandır. Ama bu faizi helal yapmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Hasan Türkmen  Ankara