Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı kampanyada toplanan para miktarı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı "Biz Bize Yeteriz" kampanyasında 1 milyar 720 milyon lira toplandı.

EKONOMİ 16.04.2020 21:24:14 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı kampanyada toplanan para miktarı belli oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Biz Bize Yeteriz" kampanyasında şu ana kadar 1 milyar 720 milyon lira toplandığını açıkladı.

Bakan Selçuk koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri katıldığı bir televizyon programında anlattı. Selçuk, ihtiyaç sahiplerine ödenen bin liralık destek ödemelerinin ikinci fazının haftaya başlayacağını söyledi.

Bakan Selçuk'un konuşmasından satır başları;

232 bin firma kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Ödemeyi gerçekleştirdikten sonra uygunluğa bakacağız. Hatalı başvuruların sorumluluğu çalışanda olmayacak. Covid-19 salgını süresince yapmak istediğimiz çalışanı korumak ve bunu iş akdi içerisinde yapmak istiyoruz.

İşveren isterse işçiyi üç aylığına ücretsiz izne çıkartabilecek. Böylece hem işvereni hem çalışanı korumuş oluyor. Bu fesih yasağı hem tarafları hem istihdamı korumak için oluşturduğumuz bir sistem.

"İkinci bin liralık yardımların ödemeleri haftaya başlayacak"

Her ay gönderdiğimiz periyodik payları 135 milyondan 180 milyona çıkardık ve bu ay iki periyodik pay gönderdik. Faz-2'de belirlediğimiz 2,3 milyon hane var. Biz kriterleri tespti ettik. Umuyoruz ki haftaya 2,3 milyon haneye yardımları ulaştıracağız. Faz-3'te E-devlet üzerinden belirli bir form doldurulacak. Bizim tespit edemeceğimiz ailelere de o kanal üzerinden ulaşılacak.