Çiftçiler, proje destekleri için Ziraat Odalarına gidiyor

Son açıklanan desteklerle ilgili bilgi almak isteyen çiftçilerin akınına uğrayan Van’daki Ziraat Odaları’nda bilgilendirme faaliyetleri sıklaştı.

EKONOMİ 13.11.2021 12:43:56 0
Çiftçiler, proje destekleri için Ziraat Odalarına gidiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım alet ve ekipmanlarında yüzde 50 hibe desteğine ilişkin karar geçtiğimiz hafta açıklanırken, 11 Kasım günü de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile mazot ve gübre desteğine ilişkin rakamlar açıklandı. 

MAZOT VE GÜBREDEKİ DESTEK
Çiftçiye alet ve ekipman desteğinde 1 adet için başvuru yapma hakkı tanınırken, alınacak makine için yüzde 50 hibe desteği verilecek. Son olarak açıklanan ve 2021 ve 2022 yıllarında gerçekleştirilen üretim için mazot ve gübre desteğinde de buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 22 TL mazot, 20 TL de gübre desteği öngörülüyor.  

ÇİFTÇİLER BİLGİ İÇİN YOLLARDA 
Çiftçiler ise her iki destek konusunda bilgi almak için en yakın ziraat odasının yolunu tutuyor.
Çiftçilere, ziraat odalarında hem yüzde 50 hibe desteği hem de buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ile bu ürünlerin dışında kalan tüm diğer ürünler için sağlanan mazot ve gübre desteği hakkında bilgiler veriliyor.

TUŞBA ZİRAAT ODASI’NA BAŞVURULAR 
Van merkez ilçelerinden çiftçilerin en fazla uğradığı ziraat odalarından biri de Tuşba Ziraat Odası.
Dün de odayı ziyaret eden Ocaklı Mahallesi ve Doğanlar Mahallesi çiftçilerine Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında tarım makinelerinde çiftçilere verilen yüzde 50 hibe desteğine ilişkin olarak odanın teknik personeli tarafından ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

ÇİFTÇİ, DESTEKLERİN 
ARTIRILMASINI İSTİYOR
Mazot ve gübrede verilen desteğin arttırılmasını isteyen çiftçiler, daha yüksek bir rakam beklediklerini, makine desteği için de sadece 1 adet için başvuru sınırı konulmaması gerektiğini dile getiriyor.

Özel Haber: Adil HARMANCI - Prestij Gazetesi