Altın, uzun vadede her zaman kazandırıyor!’

Geçen hafta altın fiyatlarında beklenmedik bir yükseliş yaşandı. Yaşanan bu yükseliş, altın satışlarında beklenenin tam tersine artışa sebep oldu.

EKONOMİ 11.08.2020 11:58:29 0
Altın, uzun vadede her zaman kazandırıyor!’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Altın fiyatlarının yükselmesinin, altın satışlarını da arttırdığı belirtilirken, kuyumcular piyasada altın sıkıntısı yaşandığını söyledi.

“ALTINA BÜYÜK İLGİ VAR”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Yakupoğlu Kuyumculuk sahibi Akif Ölmez, şunları söyledi: “Altın fiyatlarının yükselişinin sebebi altına çok ciddi bir talebin olmasından kaynaklanıyor. Bütün ülkeler para bastı, parasal genişleme oldu onun için kağıt paraya güven yok, şuan bütün ülkeler altına hücum ediyor, herkes altın alıyor. Altın yükselişi biraz durabilir çünkü Amerika’da faiz yükselecek diye söylentiler var, Türkiye’de faiz yükselecek diye söylentiler var, bu durum olursa doların düşmesi söz konusu olur, o olursa altın fiyatlarında biraz düşme olabilir.”

Altın fiyatlarının yükselmesinin altın satışlarına olumlu yönde etki ettiğini belirten Ölmez, şöyle devam etti: “Altın yükseldiği zaman çok ciddi bir talep oldu, her zaman yükselişlerde insanlar satış yapıyordu, bu sefer çok alım vardı. Öyle oldu ki İstanbul’da altın kalmadı. Tam, yarım ve çeyrek kalmadı bitti, şimdi sıra veriyorlar yani fiyatlar yükseldiği halde çok talep oluştu. Elimizde, yani piyasada Cumhuriyet altını fazla yok ama darphane bu hafta içi dağıtım yapacak, piyasaya gelmesini bekliyoruz.”

“GEÇEN HAFTA BİZİM HİÇ KARŞILAŞMADIĞIMIZ BİR DURUM OLDU”

Altın fiyatları hakkında da bilgi paylaşan Ölmez, şu rakamları paylaştı: “Cumhuriyet altını 3.330 TL, yarım altın 1.340 TL, çeyrek 830 TL. Geçen hafta Çarşamba-Perşembe günü külçe altının gram fiyatı 516 TL’ye kadar, Cumhuriyet altının fiyatı ise 3.550 TL’ye kadar yükselmişti, tekrar geri geldi.  Altın uzun vadede her zaman kazandırıyor, ihtiyacı olan alsın, paraya ihtiyacı olunca satıp işini görsün. Onun dışında al sat tavsiye etmiyoruz. Geçen hafta bizim hiç karşılaşmadığımız bir durum oldu, altın fiyatı yükselince altına bir hücum oldu, yani satıcı altın bulamıyordu, fiyatı yükseldiği halde çok alıcı vardı…”
Özel Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi