Altın fiyatları düştü, vatandaş alıma yöneldi

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki sert düşüş, vatandaşları alım yapmaya yöneltti. Bir yandan nişan, bir yandan düğün hazırlıkları derken, kimi vatandaş da altın fiyatlarının düşmesini yatırım yapma anlamında değerlendirmeye ka

EKONOMİ 24.02.2021 11:01:38 0
Altın fiyatları düştü, vatandaş alıma yöneldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşleri fırsat bilen vatandaşların hem düğün ve nişan hazırlıklarını yapmak hem de birikimlerini değerlendirmek için altına rağbet ettiğini söyleyen kuyumcu Akif Ölmez: “Altın fiyatlarındaki düşüş vatandaşı daha çok alım yapmaya yönlendirdi. Özellikle düğün hazırlığı yapanlar ve borcu olanlar altın alımına yöneldi. Tabi birikimi olan vatandaşların bir çoğu da yatırım yapmak için altını tercih etmeye başladı. Çok uzun bir süredir altında böyle bir fiyat düşüşü yaşanmamıştı. Doların düşmesiyle paralel olarak altın fiyatlarında da hatırı sayılır bir düşüş söz konusu oldu” dedi.

"VATANDAŞLAR ALIMA YÖNELDİ"

Altında uzun yıllardır bu denli bir düşüşün olmadığını, sert düşüşten sonra vatandaşların altın alımına yöneldiğini belirten Kuyumcu Akif Ölmez, şöyle konuştu; "Altının fiyatı, 2020 yılının 8’inci ayında bir rekor kırdı, 540 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasında kademeli olarak düşüş başladı. Bu düşüş yılbaşına kadar sürdü, tekrar ufak tefek çıkışlar oldu ama sonrasında geri çekilmeye başladı. Açıkçası yılbaşından sonra düşüş hızlandı. Son olarak Şubat ayının başından bu yana düşüş devam ediyor. Altın fiyatlarındaki düşüş vatandaşa olumlu yönde yansıdı, daha çok alıma yöneldi vatandaşlar. Özellikle düğün hazırlığı yapanlar, borcu olanlar ve birikimini değerlendirmek isteyenler altın alımı yapmaya başladı. Son zamanlarda altında yaklaşık yüzde 30 gibi bir düşüş oldu. Bu da son yıllarda görülen en sert düşüş oldu. Doların fiyatı düşünce altında da aynı paralellikte bir düşüş söz konusu oldu. Altın fiyatlarındaki düşüşten sonra vatandaş alıma yöneldi ve altın piyasasında şuan bir hareketlilik söz konusu.”

“DÜŞÜŞLERİ ALIM FIRSATI OLARAK DEĞERLENDİRMEK LAZIM”

Altın fiyatlarında düşüşün ardından satıştan çok alım gerçekleştiğini kaydeden Kuyumcu Ölmez; “Altın fiyatlarındaki düşüşü fırsat olarak gören vatandaşlar bunu alım yaparak değerlendiriyor. Herkes fırsatları değerlendirmeye çalışıyor, zaten uzmanların da söylediği gibi, düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmek lazım. Altın fiyatlarında bir ara sert yükselişin bir sebebi de koronavirüs süreci oldu, bu süreçte dünya genelinde olduğu gibi, ülkemizde ve kentimizde de bir panik havası oluştu, korku hakim oldu. Bundan dolayı da altın geçen yıl hiç olmadığı kadar yükseldi. Geçen yıl bu aylarda altının gram fiyatı 250 - 270 TL iken, oluşan panik havasından sonra birden 540 TL’ye kadar yükseldi. Tabi bu süreçte altının gramını 540 TL’den alan vatandaşlarımız da oldu, onlar da bugün itibari ile zarar etmiş durumda.” ifadelerini kullandı.
Özel Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi