Vanlı Eğitmen Saydut, İstanbul'da konferans verdi

Van'da kişisel gelişim eğitim noktasında farklı kurum ve kuruluşlara eğitimler veren eğitmen Aziz Saydut geçtiğimiz günlerde İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nin daveti üzerine iki seanslı bir sunum gerçekleştirdi.

EĞİTİM 16.10.2019 17:59:20 0
Vanlı Eğitmen Saydut, İstanbul'da konferans verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi salonunda düzenlediği Ulusal Hikaye Anlatıcılığı Konferansı'na farklı bir çalışma ile katılıp Van'da 1900 lü  yıllarda yaşanmış olaylar sırasında huzur ve sükuneti sağlamış olan Ali Paşa nın dramatik hikayesini senfonik olarak seslendiren Aziz Saydut salondakileri duygulandırdı.


         Saydut ; bunun dışında hazin bir hikâyesi olan  'Arpa Ektim Biçemedim' adlı Van türküsünü de yine senfonik olarak farklı bir yorumu ilgi odağı oldu.


           Vanlı Egitmen Aziz Saydut konferansta yaptığı konuşmada, "Muhakkak her  türkünün dramatik hikayesi vardır, ama Ali Paşa'nın hikayesi daha farklıdır. Barış sağladığı ve Van'daki milletler arasında huzur getirmesinden dolayı görevden alınıp Ermeni Komiteciler tarafından Gürcistan Batum sularında sırtından vurulurak öldürülmesi Vanlıları derinden yaralamıştır. Tarihimizden mutlaka dersler çıkarmalıyız"diyen Aziz Saydut "Böyle bir etkinliği Van da ilk kez kendisinin gerçekleştirmesinden dolayı ayrı bir onur duyuyorum. Bu noktada Yıldız Teknik Ünveristesine böyle bir etkinliği düzenleyip bana bu fırsatı verdiği için şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.