Van’ın değerlerini işliyorlar

Van’da, Anatolia Gurme Fest organizasyonu ile açılan 3. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda, ‘Tığın Sultanları’ adıyla iplikten ve elyaftan hediyelik eşya üreten Vanlı kadınlar da yerini aldı.

EĞİTİM 10.03.2020 11:20:30 0
Van’ın değerlerini işliyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Anatolia Gurme Fest organizasyonu ile Van Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’nde 6 Mart günü Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in de katılımı ile 3. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı açıldı. Geçen yıla oranla firma sayısında düşüş gözlenen fuara, vatandaşların ilgisi ise beklenenin üstünde oldu.

FUARA YOĞUN İLGİ

Yöresel ürün ve hediyelik eşya satışının gerçekleştiği fuarda, sosyal aktiviteler ve eğlence programları da düzenleniyor.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fuar Organizatörü Özgür Can Çelik, özellikle Cumartesi ve Pazar günü fuara yoğun bir ilginin olduğunu, ilginin her gün biraz daha arttığını söyledi.

Fuarın 15 Mart gününe kadar açık olacağını hatırlatan Çelik, “3. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarımız, Van halkının çok büyük ilgisi ile açıldı. Tüm Van halkına çok teşekkür ederiz. Herkesi fuarımıza bekleriz” dedi.

TIĞIN SULTANLARI

81 ilden firmaların yöresel ürünlerle ve hediyelik eşyalarla katıldığı fuara, Van’dan da kendilerine ‘Tığın Sultanları’ adını veren kadınlar, iplikten ve elyaftan yaptıkları birbirinden ilginç hediyelik eşya ve oyuncaklarla katıldı.

Fuarda stant kuran kadınların yaptığı hediyelik eşyaların arasında yer alan en dikkat çekici olanları ise, Van Balığı, Van Kedisi ve Van Canavarı.  

İLGİ GÖRÜRSE İŞYERİ AÇACAKLAR

Uzun süredir Van’a özgü değerler, diğer hediyelik eşya ve çocuklar için oyuncak türündeki eşyaları üretmek için emek harcadıklarını belirten Berfin Bahçeci, “Bu fuar bizim ilk tanıtımımız olacak. İlk kez burada görücüye çıktık. İplik ve elyaf kullanarak yaptığımız organik bebekten tutun çok çeşitli ürünlerimiz var. Eğer gereken ilgiyi görürsek, bu bir ekmek kapısı da olacak, bununla ilgili bir işyeri de açabiliriz ilerde” dedi.

“4 GÜNDE ÜRETEBİLİYORUZ” 

Yaptıkları hediyeliklerin uzun bir uğraş istediğini anlatan Bahçeci, “Tabi zahmetli bir iş, emek isteyen bir iş. Bir ürünü 4 günde ancak çıkarabiliyoruz. Ama hoş, güzel de bir iş. Van’ımızın simgelerini üretiyoruz, çocukları sevindiriyoruz, daha ne olsun? İnşallah bu fuarda emeğimizin karşılığını görürüz. Herkesi standımıza davet ediyoruz, gelin Van’ın değerlerini edinin, evinizin bir köşesinde dursun” diye konuştu.

Van’ın değerlerini işliyorlar

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi