Van’dan ‘Yedi Güzel Adam’ geçti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof.Dr.Kenan Demirel konferans salonunda ‘Yedi Güzel Adam’ paneli düzenlendi. Koordinatörlüğü Dr Öğrt. Üyesi Abdullah Oğrak tarafından yapılan panel Van Eğitim Bir Sen 2 nolu Şube, Genç Memur Sen ve AD

EĞİTİM 14.10.2019 11:30:02 0
Van’dan ‘Yedi Güzel Adam’ geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Panelin açılış konuşması Eğitim Bir Sen 2 nolu şube Başkanı Musa Gençcelep tarafından yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İsmail Hakkı Ekin ve Memursen Van Şube Başkanı M.Ali Uca’nın konuşmalarının ardından panele geçildi.
Panele Prof.Dr. Mehmet Çelik, Doç.Dr.Melih Erzen, Dr.Öğrt. Üyesi.Yusuf Aydoğdu ve Dr.Öğrt. Üyesi Servet Şengül konuşmacı olarak katıldılar.


         Moderatörlüğünü Doç.Dr. Melih Erzen’in yaptığı panelde Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören ve  Alaeddin Özdenören yad edildi.


          Yedi Güzel Adam’ın kısa yaşam öyküleri, edebi şahsiyetleri ve eserleri itibariyle anlatılırken bazı anekdot ve hatıralarına da yer verildi. Sanatçıların kültür ve medeniyetimize katkıları ve geleceğin inşasında üstlendikleri önemli rollere de konuşmacılar tarafından değinildi.


         Konferansa akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Panelin ardından dinleyicilerin sorularına geçildi ve konuşmacılar tarafından sorular cevaplandırıldı.


        Yedi Güzel Adam panelinin ikincisi kapanış konuşmasının ardından sona erdi.
İki ay önce yapılan ilk  panelde de Yedi Güzel Adam’dan M.Akif İnan, Cahit Zarifoğlu ve Erdem Beyazıt yad edilmişti. Böylece Van’dan Yedi Güzel Adam geçti.