Van’da kademeli normalleşmenin ilk ders zili çaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kademeli normalleşme kapsamında düşük riskli iller arasında yer alan Van’da da ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime geçildi. Yeni dönemin ilk zilini, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez,

EĞİTİM 2.03.2021 18:08:22 0
Van’da kademeli normalleşmenin ilk ders zili çaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi önlemleri çerçevesinde şimdiye kadar online eğitim gören okullar için Kabine Toplantısında alınan karar gereğince, 2 Mart tarihi itibariyle düşük ve orta riskli illerde ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretim gören okullarda yüz yüze eğitim yapılacak.

İLK ZİL ÇALDI

Van’da kademeli normalleşmenin ilk zilini dün İpekyolu Özgün Coşkun Haydaroğlu İlkokulu’nda düzenlenen törende Van Valisi Mehmet Emin Bilmez çaldı.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende bir konuşma yapan Vali Bilmez, yeni dönemde öğrenci ve öğretmenleri maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya çağırdı.
Bundan böyle eğitimin pandemi önlemleri çerçevesinde yüz yüze süreceğini belirten Vali Bilmez, şunları söyledi:
“Okullarımıza, öğretmenlerimize kavuştuk. Bütün okullarımızda bugünden itibaren seyreltilmiş şekilde eğitim ve öğretime başlıyoruz. Allah öğretmenlerimize güç kuvvet versin. Hastalıklardan uzak tutsun, ayaklarına taş değmesin, iyi ki varlar. Çocuklar onlar sizin için buradalar. Öğretmenlerinizle birlikte okulda maskeye, mesafeye, temizliğe dikkat ederek derslerinize devam edeceksiniz. Okulunuzu özlediğinizi biliyoruz. Hepinize iyi dersler diliyorum.”

SINIFLARI DOLAŞTI

Vali Bilmez ve Milli Eğitim Müdürü Tevke daha sonra sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Duygularını dile getiren öğrenciler, okulu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlediklerini, tekrar sınıfta bir araya geldikleri için sevinçli olduklarını söyledi.

HER SIRADA 1 KİŞİ

Okulun, dış bahçe düzenlemesinden koridor ve sınıflardaki düzenlemeye kadar pandemi önlemlerine göre, özellikle de mesafe konusundaki hassasiyet gözetilerek özenle hazırlanması dikkat çekti.
Sınıflarda da 3 kişilik sıralarda birer öğrenci oturacak şekilde ayarlandı.