Van’da 2023 eğitim vizyonu kapsamında çalışmalar sürüyor

Van’da 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde eğitim sisteminin önemli bir parçası olan özel öğretim alanının, önümüzdeki süreçte daha esnek ve kalite odaklı bir yapıya dönüşmesine yönelik çalışmaların hedeflendiği ‘Hami Projesi?

EĞİTİM 25.02.2019 12:55:26 0
Van’da 2023 eğitim vizyonu kapsamında çalışmalar sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hami Projesi tanıtım toplantısı Özel Öğretimden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Vural başkanlığında, Edremit Bahçeşehir Koleji’nde Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin ve Van’da hizmet veren özel ilkokul, ortaokul ve lise müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

   Hami Projesi ile 2023 Vizyon Belgesinde yer alan “Yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesine yönelik özel ve resmi eğitim kurumları arasında iş birliğinin desteklenmesi ön görülüyor. Yine proje çerçevesinde “Özel okullar ile resmi okullar arasındaki sosyal dayanışma ve bütünleşmeyi arttırmak için ortak proje ve platformlar oluşturulacak.”

   Gönüllülük esasına dayalı yapılacak çalışmanın diğer illerde olduğu gibi Van ilinde de faydalı olacağı belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Vural, okullar arası işbirliği ve dayanışma açısından da örnek bir çalışma olacağına inandıklarını söyledi.

   Söz konusu proje ile uluslararası standartlar gözetilerek gelişen bir özel öğretim, resmi/özel tüm okullar için destekleyici ve geliştirici bir işlevin üstleneceğini belirten Vural, böylelikle hedefler doğrultusunda çalışmaların yapılacağını söyledi.

  Şube Müdürü Fesih Vural’ın bilgilendirme toplantısının ardından Bahçeşehir Koleje Konferans Salonunda İl Milli Eğitim Ar-Ge Birimi tarafından projenin uygulanması, hedefleri konusunda katılımcılara slayt sunum yapıldı.