Van SMMMO: Beyan süreleri uzatılmalıdır

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, ofislerini kapatmak istediklerini ancak işlemlerden dolayı kapatamadıkları söyleyerek; "Beyan süreleri uzatılmalıdır" diye konuşt

EĞİTİM 20.03.2020 14:39:20 0
Van SMMMO: Beyan süreleri uzatılmalıdır
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs önlemleri kapsamında birçok işyeri için kapatılma kararı alınırken, bazı esnaflar da tedbir amaçlı işyerlerini açmıyor.
Diğer yandan kurumlarla ilgili birçok işlemin de e-devlet üzerinden yapılması kolaylığı sağlandı.
Buna karşın bazı meslekler halen kendi ofislerinde işlemleri yapmak zorunda kalıyor. 
Bu mesleklerden biri de muhasebe ve mali müşavirlik.
Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, zorunlu işlemlerin ertelenmesi durumunda ofislerini kapatmak istediklerini söyledi.
Koronavirüsle ilgili alınan önlemler kapsamında kendilerine de kolaylık sağlanmasını istediklerini belirten Şahin, şöyle dedi:
“Bildiğiniz gibi mali müşavirler Devlet ile vatandaş arasında mali köprü görevi yürütmektedirler. Bizler ancak KDV, STGV ve SGK işlemleri ertelenirse ofislerimizi kapatabiliriz, aksi durumda bizler ofislerimizde çalışmak durumunda kalıyoruz. Beyan ve bildirimlerin ertelenmesini istiyoruz. Bunun için genel başkanımız Ankara'da görüşmeler yapıyor. Eğer beyan ve bildirimlerle ilgili işlemler konusunda erteleme olmazsa ofislerimizi kapatamayız. O nedenle bu işlemlerin ertelenmesi gerekmektedir. Çok şey istemiyoruz. Devletimize daha sağlıklı hizmet vermek adına mücbir sebep ve beyanlar uzatılsın istiyoruz.”
Haber: M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi