Van Gölü ve havzaya yönelik eğitimler sürüyor

“Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” kapsamında Van ve Bitlis’te lise düzeyindeki okullarda başlatılan eğitimler sürüyor.

EĞİTİM 28.04.2022 11:03:44 0
Van Gölü ve havzaya yönelik eğitimler sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve Bitlis’teki STK’ların girişimleriyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Ankara, Bitlis ve Van’da üniversite, valilik, belediye ve STK’ların katılımıyla yapılan toplantılar ardından oluşturulan “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” kapsamında, Bitlis’te bir süre önce lise düzeyindeki okullarda Van Gölü ve havzanın korunmasına yönelik eğitim seminerleri düzenlenmişti. Eğitim programlar, Van ile devam ediyor.

VAN’DA DA BAŞLATILDI

Söz konusu eğitim seminerleri, Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Valilikle yapılan görüşmeler sonunda Van'daki liselerde de düzenlenmeye başlandı.
İlk seminer, geçtiğimiz hafta Erciş’teki bir lisede verildi. 
Öğrencilere, Van Gölü’nün önemi ve nasıl korunması gerektiğiyle, havzada bulunan tarihi mekânların nasıl turizme kazandırılması gerektiği konularının aktarıldığı belirtildi.

İKİNCİ SMİNER YİNE ERCİŞ’TE

Van Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” paydaşı olan Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından gerçekleştirilen seminerlere Erciş ile devam ediliyor.  
Dün de Erciş Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine Van Gölü ve havza konusunda bilgiler aktarıldı. 

“SEMİNERLER SÜRECEK”

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerlerinin süreceğini, Erciş ve Van’ın diğer sahil ilçeleriyle devam edileceğini söyledi. 

BAKANLIK İNCELEME EKİBİ GÖNDERDİ

Bu arada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Van Gölü’nde başlatılan dip çamuru temizliği konusuyla ilgili olarak Bitlis’in Tatvan ilçesine ekip gönderdiği belirtildi.
Bakanlıktan gelen ekibin Tatvan sahilinde ve diğer noktalarda incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

AKTİVİSTLER TALEPTE BULUNMUŞTU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz günlerde ziyareti sırasında Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Van sahilinde olduğu gibi Tatvan sahilinde de dip çamuru temizliği yapılması gerektiği yönünde hazırlanan bir dosya Bakan Kurum’a verilmişti.
Dernek tarafından yapılan açıklamada, dip çamuruyla ilgili incelemelerde bulunmak için gelen ekibin ziyaret edilerek görüş alışverişinde bulunulduğu ve üzerinde ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ yazılı tişörtlerin hediye edildiği kaydedildi.
Özel Haber: Adil Harmancı