Van'da büyük deprem!

Yarım asırlık geçmişe sahip meslek lisesi 2011 yılındaki depremden sonra 2. depremi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bugün paylaştığı resmi yazı ile yaşadı.

EĞİTİM 7.08.2019 01:30:09 0
Van'da  büyük deprem!
Tarih: 01.01.0001 00:00


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İnşallah, önümüzdeki bir iki sene içerisinde de meslek okullarına olan talebin çok artacağına ve çok değerleneceğini göreceksiniz. Bunu Türkiye'nin ekonomisi için çok değerli buluyorum." demesinin üzerinden 24 saat geçmeden İpekyolu İlçe MEM'in resmi yazısı Van'ı karıştırdı.
Okul, 1946 Yılında Van'ın ilk ve tek meslek lisesi olarak eğitimine başladı. İlk yıllarda atölye dersleri ahşap barakalarda yapılmakta iken, 1966 yılında anabinalara taşındılar. 2011 yılında Van' yaşanılan büyük deprem sonrası atelye ve derslikler kullanılamaz hale geldi. Merinos firmasının yaptığı derslikler kullanılmaya başlandı. Derslikler tadilat ile atelyelere dönüştürülerek mesleki eğitimin ruhuna uygun olmayan ortamlarda eğitim vermeye başladı. 2019 Yılında tamamlanan yeni atelyelere geçmeyi planlayan okul yönetimi İpekyolu ilçe mem'den gelen yazı ile şok oldu.

Resmi Yazı:

Resmi yazı da yeni hizmet binası olarak ifade edilen yerin Mehmet Erdemoğlu Meslek Lisesi için yapılan yeni atelyelerin olduğu bilinmektedir. Kaymakamlık makamı yanıltılarak alınan onayda atelye yapısının mimari açıdan uygun olmadığı ifade edilmiştir. Şöyle bir tezat vardırki bu binalar Atelye amacıyla yapılan binalardır. Kırılıp dökülerek büroya dönüştürülmesi mili servete ihanettir. Meslek Lisesi Atelyesi olarak tasarlanan atelyelerin farklı amaçla kullanılması düşünülemez. Atelyesiz Mesleki Eğitim düşünülemez. Bu konunun takipçisi olarak mem tarafından yapılan adımları buradan duyuracağız.