Tuşba’da, dereceye girenler ödüllendirildi

Tuşba Belediyesi’nin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Cumhuriyet’in Kuruluşu’nun 97. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ödüllü ‘Resim ve Kısa Video’ yarışmasında dereceye giren öğ

EĞİTİM 30.10.2020 10:16:06 0
Tuşba’da, dereceye girenler ödüllendirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Genç neslin,  büyük bir mücadelenin sonucunda kurulan Cumhuriyet' in değerlerini öğrenmesi ve bu değerlerin benimsenmesi amacıyla ilçedeki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Resim ve Kısa Video’ yarışmasına yaklaşık 250 öğrenci katıldı.

      Tarafsız komisyon tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, eserleri ödüle layık görülen öğrencilere düzenlenen bir törenle ödülleri verildi. Tuşba Belediyesi’nde düzenlenen törende öğrencilere ödülleri, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Kızıldeniz tarafından verildi.

     Her iki kategorinin birincilerine bisiklet, ikincilerine akıllı saat ve üçüncülerine scooterin ödül olarak verildiği yarışmanın Resim Kategorisinde Van Güzel Sanatlar Lisesi’nden Şeval Demirel birinci, Hüma Hatun MTA Lisesi’nden Melisa Çiçekel ikinci ve İdris-i Bitlisi Ortaokulu’ndan Gamze Sena Yaylacı ise üçüncü oldu.

    Kısa Video Kategorisi’nde ise Şemsibey Ortaokulu’ndan Nubar Erbağa birinci, Mahir Kolyiğit Ortaokulu’ndan Sümeyye Kalkan ikinci ve Abdurrahmangazi İşitme Engelliler Ortaokulu’ndan Cemil Batan ise üçüncü oldu.