Tuşba MEM tarafından eğitimi değerlendirme toplantısı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ölçme, değerlendirme ve akademik başarı toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, eğitimin önemine işaret

EĞİTİM 4.11.2019 11:40:59 0
Tuşba MEM tarafından eğitimi değerlendirme toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

  İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Osman Ayşin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ebubekir Yetkin ve M. Şirin Atlı, Tuşba İlçe Şube Müdürleri Mehmet Güzelyıldız ve Zakir Taşkın ve Tuşba İlçemize bağlı okul Müdürleri katıldı.

    TEVKE: İYİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

     Düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, "Biz Van’da başarıyı çok rahat yakalarız. Eğer biz kendimizi feda edersek ve çocuklarımıza gereken önemi verirsek, neden olmasın?" dedi.

     Tevke, eğitimin önemine değinerek, “Geldiğim ilk günden beridir söylüyorum Van eğitimi bir numaradır. Bunu aklımıza yazalım ve bir hayal kuracağız ve hayalimizi gerçekleştirmek için çalışacağız. Sizlerin Öğretmen ve idareci olarak koridorlarda gezerken oturmanız-kalkmanız, kılık-kıyafetiniz, davranışlarınız ve her şeyiniz örnek olacaktır. Biz Van’da başarıyı çok rahat yakalarız eyer biz kendimizi feda edersek ve çocuklarımıza gereken önemi verirsek neden olmasın. Bu çocuklarımıza Milli-Manevi duygularımızı ve Vatan-Bayrak sevgisini öğretelim. Öyle bir nesil yetiştirelim ki dönüp arkamıza baktığımızda ‘Elhamdülillah’ diyebilelim ve bunların hepsi bizim elimizdedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlimize bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize bağlı okul müdürlerimiz ile bir araya geliyoruz bu toplantıya da katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi sunarak inşallah hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.

   CEYLANİ:EĞİTİM ALANINDA ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇTİ

   Eğitim-Öğretime dair Hem sosyal-kültürel faaliyetlerde hem sportif faaliyetlerde ve hem de Akademik başarılarda Bakanlıkta Bayrağın gururla dalgalandırılmasına sebep olmuştur diyen Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani ise, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Tuşba İlçesi kurulduğu günden beri birçok başarılara imza atan bir ilçedir. Eğitim-Öğretime dair Hem sosyal-kültürel faaliyetlerde hem sportif faaliyetlerde ve hem de Akademik başarılarda Bakanlıkta Bayrağın gururla dalgalandırılmasına sebep olmuştur. Her ne kadar taşra bir ilçe olmamıza rağmen birçok köyden oluşmuş 67 mahalleye sahip bir taşra İlçesi olmasına rağmen akademik başarıda da elbette üst düzeyde yer almaktadır. Daha çok meslek liseleri bakımından her türlü meslek lisesinin olduğu bir ilçedir Tuşba. Hem Avrupa Birliği hem de TÜBİTAK projelerinde Tuşba İlçemiz İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Bayrağını gururla dalgalandırdı. Ortaokullarda Ege bölgesini geçtik, İzmir’i, Ankara’yı ve İstanbul’u geçtik ve Tuşba İlçemiz bunu gururla söylüyorum Türkiye birincisi oldu. Bizim Tuşba birincisi olmamız Van İl Milli Eğitimini de derecede Türkiye ikincisi yapmış oldu. Bakanlık projelerini, Valilik projelerini, Kaymakamlık projelerini, Avrupa Birliği projelerini, TÜBİTAK projelerini ve gelen emirlerle birlikte sağlıklı bir iletişim dilini kullanan arkadaşlarıma ve bütün eğitim liderlerine teşekkür ediyorum” dedi.

    Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Yetkin okul Müdürlerini slayt sunumu eşliğinde akademik başarılar ve müfredat ile ilgili bilgilendirdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi