TÜBİTAK projeleri okul bahçesinde sergilendi

Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi Okulu’nun TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için hazırladığı 30 proje, önceki gün okul bahçesinde sergilendi.

EĞİTİM 16.05.2019 19:51:39 0
TÜBİTAK projeleri okul bahçesinde sergilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Tuşba İlçesi’nde bulunan Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi Okulu öğretmen ve öğrencilerinin büyük bir emek ve titizlikle hazırlamış olduğu 30 proje “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” için hazırlandı. Söz konusu projeler okul bahçesinde sergilendi.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan okul müdürü Ayhan Koçak, “Hazırlamış olduğumuz projeler daha çok sosyal içerikli olup toplumun sorunlarına çözüm olan, günlük hayattaki birçok ihtiyaca cevap verebilen, büyük bir umut taşıyan ve aynı zamanda geleceğe ışık tutan projelerdir. 2018/2019 Eğitim-Öğretim Dönemi boyunca gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz bu projeleri büyük bir zevk, umut, heyecan ve üstün bir gayretle hazırladılar” dedi.


            Hazırlanan projeleri 14 Mayıs 2019 tarihinde okul bahçesinde sergilediklerini belirten Ayhan Koçak, “Ayrıca Bilim Fuarımızın yanında öğrencilerimizin hazırlamış olduğu müzik dinletisi, şiir şöleni ve resim sergimize de ilgi oldukça fazlaydı. TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI”na İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Salih Haskanlı, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Ebubekir Yetkin ve Burhanettin Elçi, İl Ar-Ge’den Fuat Arpa, ve İlçe Ar-Ge’den projelerden sorumlu Yıldıray Tuncay beraberinde birçok kurum amiri ve Van halkı “ Tübitak 4006 Bilim Fuarı”mızı ziyaret edip büyük bir ilgi göstermişlerdir” ifadelerini kullandı.


          Öğrenciler ise yaptıkları açıklamada, “Bu projelerimizin hazırlanmasında; Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi Okul Müdürümüz Ayhan Koçak, çalışmalarımız boyunca bizden maddi ve manevi desteklerini  esirgememişlerdir” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi