Özel Eğitim Materyal Yarışmasına katılan ürünler değerlendirildi

Van İl Milli eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte olan "Eğitim İle Şekillenen Gelecekler Projesi" kapsamında gerçekleştirilen Özel Eğitim Materyal Yarışmasına katılan ürünlerin değerlendirmeleri yapıldı.

EĞİTİM 17.06.2019 19:58:54 0
Özel Eğitim Materyal Yarışmasına katılan ürünler değerlendirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 İpekyolu Yusuf Gökçenay Bilim Sanat Merkezin de yapılan değerlendirme sürecine 154 ürün katıldı. Van İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl başkanlığında oluşturulan seçici kurul yarışmaya katılan materyalleri titizlikle değerlendirdi.


       Van Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dr.Öğr.Üyesi Asiye Parlak-Rakap, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dr.Öğr.Üyesi  Sibel Atlı, Hakkari Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Metehan Kutlu, Özel Eğitim Öğretmenleri Nuran Ergül, Zeran Eşme, Saniye Elmas Proje Koordinatörleri Yusuf DURMAZ ile Erkan Kutur'dan oluşturulan seçici kurul tarafından üç gün süreyle yarışmaya katılan materyallerinin değerlendirilmesi yapıldı.


         Değerlendirme sürecinde yarışmaya katılan ürünler için 5 dakikalık sunum yapıldı. Ürün sahipleri yarışmaya gönderdikleri materyalleri kendileri tanıttı.


        "Özel Eğitim Materyal Tasarım Yarışması" TRB2 bölgesinde görev yapmakta olan devlet kurumlarında ve özel sektörlerde çalışan öğretmenlerin ve Üniversite de Eğitim Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin özel eğitim alanında kullanılabilir ve projemiz kapsamında üretilebilir eğitim materyalları tasarımlarının yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Yeni tasarlanan materyal örnekleri bu yarışma kapsamında değerlendirilmiş olup üretim ile çoğaltılması sağlanacaktır. Tasarlanan bu yeni özel eğitim materyal örneklerinin, yeni-özgün-farklı tasarımlar olması, eğitimciler tarafından bilinmesi, paylaşılması ve modellik etmesi amaçlanmıştır.
Sonuçlar haziran ayının son haftasında Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü https://van.meb.gov.tr/ web sitesinde ve projemiz https://www.materyalvan.net/ web sitesinde açıklanacaktır.