Özalplı öğrenciler Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Van'ı gezdi

Van Büyükşehir Belediyesi, Özalplı öğrencileri Van'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.

EĞİTİM 9.12.2019 14:15:46 0
Özalplı öğrenciler Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Van'ı gezdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Eğitime verdiği desteklerle birçok öğrencinin gelişimine katkı sunan Büyükşehir Belediyesi kırsal köylerde yaşayan öğrencileri tarihi mekânlarla buluşturmaya devam ediyor.
   Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in talimatları doğrultusunda, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca yürütülen sosyal sorumluluk projesi ile Özalp'te eğitim gören 90 öğrenci kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezip Van ve Muş arasında yapılan engelliler basketbol maçını izledi.
    Özalplı öğrenciler ilk olarak Urartu Müzesini ziyaret etti. Müzedeki Urartu dönemine ait eserleri yakından inceleyip eserlerle ilgili öğretmenlerinden bilgi aldılar. Müze ziyareti sonrasında Tarihi Van Kalesi ve kedi evini gezen öğrenciler burada bol bol fotoğraf çektiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biz Anadolu'yuz' projesi kapsamında Gaziantep'ten, Van'a gelen çocuklarla da bir araya gelen Özalplı öğrenciler, Van Kalesinde oyunlar oynayıp sohbet ettiler.
   Ardından İskele öğretmenevinde yemeklerini yiyen öğrenciler, buradan Van ile Muş arasında yapılan engelli basketbol maçını izlediler. Maç boyunca takımlarına destek olan öğrenciler maç sonunda ise iki takımında sporcularını kutlayıp fotoğraf çektirdiler.
Keyifli bir hafta sonu geçirdiklerini söyleyen öğrenciler etkinlik için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.