MEB’in Okullarda ‘Yoga’ Girişimini İptal Etmesi Güzel Ama…

Milli Eğitim Bakanlığı, gönüllü katılım esası dikkate alınarak onay verilen "Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası" etkinliğinin iznini iptal etti.

EĞİTİM 15.02.2019 18:00:46 0
MEB’in Okullarda ‘Yoga’ Girişimini İptal Etmesi Güzel Ama…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemini kapsayan ve öğrencilerin gönüllü katılım esası dikkate alınarak onay verilen "Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası" etkinliğinin izni iptal edildi.

Ece Vahapoğlu, YEĞİTEK'ten okullarda "çocuk yogası" etkinliği yapmak üzere izin istemiş ve öğrencilerin gönüllü katılımı esası şartıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemini kapsayan bir onay almıştı.

Ece Vahapoğlu ismi daha önce kaleme aldığı eserlerde eşcinsel birleşme gibi sapkın eylemlerin propagandasını yapmakla biliniyor. Bu kişinin girişimi ve bakanlıktaki işgüzar bürokratların onayı marifetiyle sportif bir değer olarak sunulan ‘yoga’ ise Budizm ile özdeşleşmiş bir tapınma ritüeli olup bunu pazarlamak Müslüman mahallesinde salyangoz satmak anlamına geliyor.

Bu sapkın girişim karşısında gösterilen tepkiler üzerine bakanlığın geri adım atmış olması tabi ki hayırlı bir gelişmedir ancak bununla birlikte sapkınlık propagandası yapan eserlerle nam salmış kişilerin tekliflerinin bakanlıkta muhatap bulması ve belirli bir batıl din ile özdeşleşmiş tapınma ritüellerinin sportif etkinlik adı altında Müslüman mahallede pazarlanmaya girişilmesine elrevişli ortam oluşturan söylem ve icraatlarla hesaplaşılacak mı?

Son zamanlarda adeta nabız yoklamaya dönük önce gündemleştirilen sonra da tepkiyle karşılaşıldığında adeta 'pardon' denilerek sessizce geçiştirilen bu tür olumsuz girişim ve sahiplerinin neyden ve kim/ler/den cesaret aldığı da düşünülmeli değil midir?

Kaynak: MEB’in Okullarda ‘Yoga’ Girişimini İptal Etmesi Güzel Ama… - HAKSÖZ-HABER