Koronavirüs gölgesinde YKS! İşte Türkiye'den sınav manzaraları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen 2 milyon 437 bin 119 adayın başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapıldı.

EĞİTİM 27.06.2020 13:55:11 0
Koronavirüs gölgesinde YKS! İşte Türkiye'den sınav manzaraları
Tarih: 01.01.0001 00:00

Foto - İşte Türkiye'den sınav manzaraları

İşte Türkiye'den sınav manzaraları


Foto - Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın(YKS) ilk oturumu olan TYT dolayısıyla sınava giren öğrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okullara alındı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın(YKS) ilk oturumu olan TYT dolayısıyla sınava giren öğrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okullara alındı.

Foto - Sınav binalarının/okulların sınavdan önce detaylı temizliği yapıldı ve dezenfekte edildi.

Sınav binalarının/okulların sınavdan önce detaylı temizliği yapıldı ve dezenfekte edildi.


Foto - YKS'nin her oturumunda, koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı.

YKS'nin her oturumunda, koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı.

Foto - İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirdi.

İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirdi.


Foto - Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven dağıtıldı.

Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven dağıtıldı.

Foto - İsteyen adaylar ve görevliler, maske ve siperlikleri ile geldi.

İsteyen adaylar ve görevliler, maske ve siperlikleri ile geldi.


Foto - Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda isteyen adaylar, sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabildi.

Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda isteyen adaylar, sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabildi.

Foto - Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı


Foto - Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirildi.

Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirildi.

Foto - KOVİD-19 DURUMU OLAN ADAYLAR, AYRI BİNALARDA SINAVA ALINIYOR Kovid-19 durumu olan adaylar, tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alınıyor.

KOVİD-19 DURUMU OLAN ADAYLAR, AYRI BİNALARDA SINAVA ALINIYOR Kovid-19 durumu olan adaylar, tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alınıyor.


Foto - Polis, sınav merkezlerinin çevresinde sosyal mesafe kurallarına uymayanları uyardı.

Polis, sınav merkezlerinin çevresinde sosyal mesafe kurallarına uymayanları uyardı.


Foto -