Kız öğrencilere eğitim desteği

Van’da, kadın sorunlarıyla ilgili çalışma yürüten Yaka-Koop üyeleri, ailelerinin durumu kötü olan 30 kız öğrenciye kırtasiye ve okul malzemesi sağlarken, 3 öğrenciye de burs buldu. Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, yaptıkları b

EĞİTİM 14.09.2019 10:56:54 0
Kız öğrencilere eğitim desteği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Uzun yıllardır Van’da çeşitli kadın sorunlarıyla ilgili çalışma yürüten ve özellikle de küçük yaşta evliliklerlin önüne geçilmesi yönünde projeler uygulayan Yaka-Koop, yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle de maddi durumu düşük olan kız öğrenciler için çalışma başlattı.

Yaka-Koop üyeleri, yeni eğitim dönemine girmeden önce Van’daki esnafı dolaşarak çeşitli kırtasiye malzemesi ve giyecek temin etti.

30 KIZ ÖĞRENCİ OKULA HAZIRLANDI

Yapılan hazırlıklarla ilgili gazetemize bilgi veren Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, şimdiye kadar 30 kız öğrenciye okul malzemesi sağladıklarını söyledi.

Bunu her yıl yaptıklarını belirten Gümüşhan, “Her yıl okuyan kız çocuklarına desteğimiz oluyor, okulların açılmasına yaklaşıldığı günlerde… Biz bu sene de o destek çalışması çerçevesinde bazı girişimlerde bulunduk. Van’daki esnaflarla diyaloga geçtik. Şimdiye kadar 30 öğrenciye çeşitli kırtasiye malzemesi, okul gereçleri sağladık.” dedi.
 

HEDEF KİTLE

Daha çok maddi durumu kötü olan ve şiddete uğrayanların çocuklarına destek olduklarını ifade eden Gümüşhan, yapılan desteklerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Tabi hedef kitlemiz istismara uğrayan, şiddet gören annelerin çocuklarıydı. Bu yıl bunların arasına mültecilerin ve bağımlı durumdakilerin çocuklarını da aldık. Van’da birçok esnaf destek verdi. Bunun yanı sıra Almanya’dan gelen ralliciler vardı, onlar da çocuk montu, ayakkabı getirmişlerdi. Biz ihtiyacı olan tespit ettiğimiz çocuklara ayakkabı, mont, bir yıllık da kırtasiye ve okul çantasını karşıladık.” 

3 ÖĞRENCİYE BURS

Okul ihtiyaçlarının yanı sıra esnaflarla yaptıkları görüşmelerde bazı öğrencilere burs da ayarladıklarını belirten Gümüşhan, şunları söyledi:

“3 çocuğa da burs bulduk. Burs verecek kişi ile öğrenciyi karşı karşıya getiriyoruz. Üniversiteye giden için hesap oluşturuluyor, diğerleri için de, yaşları küçük olduğu için okul müdürüyle görüşüyoruz. Ya da ihtiyacını belirliyoruz, anne üzerinden eline geçiyor. Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde bir kız çocuğuna burs bulduk. Hukuk Fakültesi’nde okuyan bir kız çocuğuna anne üzerinden sağladık. Bu şekilde eğitim dönemine yakın ailelerle eğitim arasında köprü oluşturmaya çalışıyoruz.”

BAĞIMLI AİLELERİN ÇOCUKLARI

Bu sene bağımlı durumdakilerin çocuklarına da destek verdiklerini anlatan Gümüşhan, “Hayatın Renkleri Solmasın Derneği’nin bize yönlendirdiği bağımlı kimselerin çocuklarına da aynı katkıda bulunduk. Bir başka dernek tarafından da bize yine ihtiyacı olan öğrenciler yönlendirildi, onlara da destek olduk. Bundan sonra da ildeki STK’larla, kurumlarla elimizden gelen desteği vermeye çalışacağız.” diye kaydetti.

Özel Haber: Adil HARMANCI  

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi