Karikatür sergisi açtılar

Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinin yaptığı insan karikatürleri, Şişli Öğretmen Evi’nde sergilendi. Okul öğretmeni Servet Çakmakçı, karikatür sergisinin Van’da bir ilk olduğunu söyledi.

EĞİTİM 8.04.2019 09:50:09 0
Karikatür sergisi açtılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinin 4-5 ay gibi bir sürede yaptığı insan karikatürleri, Şişli Öğretmen Evi bahçesinde sergilendi.

Bir gün olarak planlanan serginin havanın elverişli olması durumunda iki güne çıkarılacağı belirtildi. 

Sergiyle ilgili bilgi veren Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Servet Çakmakçı, “Sadece okulun 9.sınıf öğrencilerine yönelik yaptık karikatür çalışmasını. Başta karakalemi tercih ettik, daha sonra keçeli kalem ve pastel boya ile tonlarını düzenlemeye çalıştık. Van’da bir ilk diyebileceğimiz bir sergi bu. Çünkü karikatür sergisi daha önce açılmadı. Bunlar yaklaşık 4-5 aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı.” dedi.  

Öğrencilere karikatürün önemini kavratmak için böyle bir çalışmaya yöneldiklerini belirten Çakmakçı, “Öncelikle öğrencilerime bir insanı karikatürize etmeyi öğretmeyi amaçladım. Çünkü bana göre karikatürün altına imza atılabilir. Çünkü o karikatür tamamen size ait bir şeydir. Sizin gözünüzden görünen bir şeydir ve başkası tarafından o şekilde görülmeyecektir. Bunun için öğrencilere karikatür çizmenin önemini, karikatürün önemini anlatmaya çalıştım.” diye kaydetti.   

Karikatür  sergisi açtılar

Haber: M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi