Fen Teknoloji Lisesinde istişare toplantısı

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte özel ve resmi okullarda veli buluşmalarına yönelik toplantılar da grçekleştiriliyor. Bu anlamda Fen Teknoloji Lisesi öğretmenleri de okullarında eğitim gören öğrenci velileri

EĞİTİM 15.09.2021 10:58:11 0
Fen Teknoloji Lisesinde istişare toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

COVİD-19 pandemisi nedeniyle kalabalık bir ortamın oluşmaması için okul idaresi tarafından toplantılar 5 bölüm şeklinde yapıldı. Yapılan toplantılarda velilere, öğrencilerin okulda dikkat etmesi gereken kural ve kaideler anlatıldı. Fen Teknoloji Lisesi okulunda gerçekleşen toplantıya Kurucu Müdür Yasin Ertaş, Okul Müdürü Mehmet Karaduman, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Toplantıda, okulda uyulması gereken kurallara ilişkin konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Karaduman, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

“ESKİ DÜZENE GEÇMEMİZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Karaduman: “Malumunuz bir pandemi döneminden geçtik-geçiyoruz. Bu süreçte çocukların ciddi anlamda her istediklerini yaptırma eğilimleri arttı. Dolayısı ile artık bu eğilimlerini bir kenara bırakmak, yavaştan artık eski düzene geçmek gerektiğine inanıyoruz. Çünkü pandemi döneminin hassaslığını, bizim hitap ettiğimiz ortaöğretim kısmının ergen kısmı olduğu, bu sebeple her istediklerini yapma eğilimlerinin arttığı görülüyor. Yani 'artık biz anne, babaya ve ağabeye her istediğimizi yaptırabiliriz' durumuna gelindi. Ve 'bize dokunurlarsa psikolojimiz bozulacak' diye de bir savunma mekanizması oluşturdular. Dolayısıyla bu sürecin bitmesi, eski eğitim anlayışının artık bir an önce gelmesinden yanayız. Bu da tabiki okul, aile işbirliği içerisinde mümkün olacaktır. Gençlerimizin algısını bu şekilde eğitime açık hale getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“TEKNOLOJİ ÇAĞINDAYIZ”
Yapılan toplantının hem veli açısından hem öğrenci açısından hem de kendileri açısından çok verimli gerçekleştiğini söyleyen Karaduman: “ Artık teknoloji çağındayız, öğrencilerimiz pandemi nedeniyle birbuçuk yıllık bir boşluktan geliyorlar. Artık öğrenci olduklarının farkına varmaları amacıyla böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu noktada velilerimizden de destek istedik. Ayrıca okulumuzun kural ve kaidelerini anlattık, öz disiplini sağlamak adına velilerden söz aldık. Demin de ifade ettiğim gibi, teknoloji çağındayız ve öğrenciler tamamıyla teknolojiye bağlı hissizleşmeye başladılar, duygusuzlaşmaya başladılar, robot gibi yaşamaya başladılar. Biz bu durumu minimize etmek için velilerle bir toplantı gerçekleştirdik. Hem telefon kullanımı konusunda, hem okul kıyafeti konusunda hem de yemek kültürünü oluşturma noktasında istişareler yaptık. Velilerimiz de bu noktada desteklerini sundular” şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR KATILIM OLDU”
COVİD-19 Pandemisi nedeniyle toplantıları mikro toplantı şeklinde yaptıklarını belirten Okulu Müdürü Karaduman son olarak şunları söyledi: “ Yaklaşık 4 gündür toplantıları gerçekleştiriyoruz. Pandemiden dolayı çok fazla kalabalık bir ortamı oluşturmamaya çalıştık. 1300 öğrenciyi biz 5 parçaya böldük, velileri bu şekilde davet ettik. 5’inci toplantıda, toplantılarımız sona erecektir. Katılım yüzde 70 civarında, güzel bir katılım oldu. Toplantılar veli ile işbirliği içerisinde hareket etme olanağını  bize sağlıyor. Bu tür toplantılarımız aralıklarla devam edecektir. Bunun dışında, sınıf rehber öğretmenlerimizi çok aktif halde bulunduruyoruz. Dolayısı ile her bir veli 10 günde bir muhakkak öğrencisinin öğretmenini okulda ziyaret etme fırsatına sahip olacaktır.” 
Haber: M. Selim KURT    

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi