Engelli STK’ları Van’da buluşacak

Van ve İstanbul merkezli işitme engelli derneklerinin geliştirdiği ortak bir proje ile Türkiye’nin yedi bölgesinde bulunan işitme engelli Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Van’da bir araya gelecek.

EĞİTİM 7.05.2019 12:39:32 0
Engelli STK’ları Van’da buluşacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, Van İşitme Engelliler Derneği (VİED) ile İstanbul İşitme Engelliler Derneği (İED), Türkiye’nin yedi (7) bölgesinde, işitme engelliler alanında çalışan STK’ları bir araya getirmek için ortak bir proje hazırladı.
Her iki dernek, proje uygulama alanı olarak da, Van’ı belirledi.
Projenin tanıtımı da, önceki gün VİED binasında, birçok STK, kamu kurumu ve VİED üyelerinin katılımıyla yapıldı.

İHTİYAÇLAR VE SORUNLAR TESPİT EDİLECEK

Proje ile ilgili gazetemize bilgi veren Proje Koordinatörü İlkay Gökdere, “Bu çalışmayla işitme engelliler alanında çalışan STK’ların ihtiyaçları ve sorunları tespit edilerek, yapılacak çalışmalara ve eğitimlere yön verilecektir.” dedi.

15 AY SÜRECEK  
Projenin 15 ay süreceğini belirten Gökdere, “Yapılacak çalışma 15 ay sürecek. Projemiz, ‘İşitme Engelli SSK’ları Birlikte’ adı altında 1 Nisan itibari ile başladı. STK’ların kurumsal kapasitelerini geliştirip örgütlü hale gelmeleri sağlanacak.” diye konuştu.

NE TÜR FAALİYETLER 
OLACAK? Proje Koordinatörü İlkay Gökdere, 15 ay boyunca yürütülecek çalışmalarla ilgili olarak da şu bilgileri verdi:
“Proje kapsamında 4 farklı çalıştay olacak. 3 gün süre ile devam edecek olan çalıştaylarda, işitme engelli STK’ların finansal kapasiteleri ve sürdürebilirliklerini sağlamak amaçlı eğitimler, kamu politikalarını etkileme, savunuculuk, hak temelli bakış açısı ile çalışma prensipleri eğitimi, STK’larda demokratik iç yönetişimin ve karar alma süreçlerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler gerçekleştirilecek. Çalıştaylar Eylül ayı içerisinde başlayacak.”

VAN’A POZİTİF KATKI

Yedi bölgeden STK temsilcilerinin Van’a gelecek olmasını ‘pozitif katkı’ olarak değerlendiren Gökdere, “Çalışmanın Van ilimiz için de ayrı bir önemi vardır. Van ilimize yedi bölgeden gelecek olan temsilcilere ilimizin güzelliklerinin görülmesinin de pozitif etki sağlayacağına inanıyorum.” diye kaydetti.  

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi