Dr. Ali Kılıçer YYÜ Rektörlük Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı

2 yıldan bu yana Van Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde yürüten Dr. Ali Kılıçer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin Özel Kalem Müdürü olarak atandı.

EĞİTİM 8.05.2019 14:19:22 0
Dr. Ali Kılıçer YYÜ Rektörlük Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

2 yıldan bu yana Van Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde yürüten Dr. Ali Kılıçer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin Özel Kalem Müdürü olarak atandı. 

Kısa bir süre önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli, başarılı ekip oluşturmak için titiz bir çalışma ile kadrosunu oluşturuyor. Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevini 2 yıldır başarılı bir şekilde yürüten Dr. Ali Kılıçer, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne Doktor Öğretim Üyesi ve Rektörlük Özel Kalem Müdürü olarak atandı. Ataması dün yapılan Dr. Ali Kılıçer, Rektörlük Özel Kalem Müdürlüğü görevine bugün başladı. 

DR. ALİ KILIÇER KİMDİR?
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olan, yüksek lisansını ve doktorasını Jeoloji Mühendisliği üzerine tamamlayan Dr. Ali Kılıçer, Türkiye’de ilk Ekonomik Jeoloji üzerine doktora yapan kişi olarak literatürde yer alıyor. 

İş deneyimi
Dr. Ali Kılıçer; 3 yıl DAKAP Avrupa Birliği Projeleri İzleme ve Denetleme Uzmanlığı, 5 yıl DAKA Program Yönetim Birimi ve Planlama Programlama Koordinasyon Birim Uzmanlığı, 5 Yıl Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Müdürlüğü ile SODES Müdürlüğü görevinin yanı sıra eş zamanlı olarak 2 yıl da Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü. 

Yurtdışı deneyimi
İyi derecede İngilizce bilen Dr. Ali Kılıçer, 2012 Yılında Leonardo Da Vinci Haraketlilik Programı Avrupa'da Bölgesel Kalkınma ve Fon Yönetimi Konusunda BelçikaHollandaFransaAlmanya ve Lüksemburg, 2013 Yılında Bölge Planı Hazırlama Çalışmaları Kapsamında İspanya’da Barselona ve Madrid, 2015 Yılında Yerinden Edilmiş Kişilerin Sosyal ve Ekonomik Entegrasyonu Projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’a giderek çalışmalar yaptı. 

Bilimsel birçok eğitim alan ve sertifikaları olan Dr. Ali Kılıçer’in, farklı alanlarda yayınlanmış bilimsel makaleleri ve çalışmaları bulunuyor. 

Çeşitli eğitimler veren ve sunumlar yapan Dr. Ali Kılıçer,  evli ve 2 çocuk babası.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi