Anaokulu öğrencileri geri dönüşüme hayat verdi

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Şafak Anaokulu öğrencileri tarafından eşsiz bir proje yapıldı. Okulda İdare-Öğretmen-Veli-Öğrenci işbirliği ile Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüme hayat verildi.

EĞİTİM 6.05.2019 12:57:24 0
Anaokulu öğrencileri geri dönüşüme hayat verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şafak Anaokulu’nun öğretmen ve veliler okullarda, evlerde ve çevrede atık halde bulunan sağlığa uygun ve hijyenik malzemeleri toplayarak bu malzemeleri işlevsel hale getirdi.

     Karton, poşet, içecek şişeleri, gazoz kapakları, sandalye ayakları, atık halde bulunan inşaat malzemeleri, yere düşen yapraklar, ayakkabı bağcıkları, cd, boş deterjan kutuları gibi çöpe atılmak üzere olan malzemelerden, kapı süsleri, kalemlik, maket ev, bardak altlıkları, saklama kutuları, duvar süsleri, çiçeklik, kostüm gibi günlük hayatta çok rahat kullanılabilecek yaklaşık 500 ürün elde ettiler.

   9 aydır eğitimin bir parçası olarak devam eden projenin sonucunda elde edilen ürünlerin sergilendiği günde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürleri Mehmet Fatih Karakuş, Nihat Kardaş, Eğitim Bir-Sen Sendikası İl Başkanı Mehmet Ali Uca, Milli Eğitim Şefleri Hüseyin Kapkaç ve Zeynel Hilal, okul müdürleri ve veliler katıldı.

    Şube müdürü Nihat Kardaş’ın geri dönüşümün önemi ile ilgili yaptığı açılış konuşmasından sonra okul müdürü Cezmi Çakar, “İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için…" sloganıyla 2018 Eylül ayında tüm ülke genelinde başlayan Sıfır Atık projesine Şafak Anaokulu olarak bizler de dâhil olmak istedik. Velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz evlerde, okullarda ve cevrede atik halde bulunan ürünleri özenle toplayarak, ürünlerin hijyenikliği ve sağlığa el verişliğini kontrol ettikten sonra tekrar kullanılabilir hale getirdiler.  Okulumuzun bulunduğu bölgede velilerimiz çoğu zaman okullardan uzak durmaktadırlar. Velilerimizi okula kazandırmak amacıyla da hazırlamış olduğumuz bu projemizin sonucunda yeniden her amaçla kullanılabilecek yaklaşık 500 ürün elde ettik.  Velilerimiz ve öğrencilerimiz, bu ürünleri gördükten sonra, aslında doğada atik halde bulunan her şeyin yeniden bir şeyler olabileceğini gördüler. Atıklar yeniden kullanılabildikçe velilerimiz mutlu oldu. Velilerimiz mutlu oldukça biz kendimizle gurur duyduk.  Projemizde emeği geçen öğretmenlerime, personellerime, velilerime ve özellikle öğrencilerime Şafak Anaokulu müdürü olarak teşekkür ederim. Aynı zamanda bizi hiç yalnız bırakmayan İpekyolu Kaymakamı Sayın Cemil Öztürk’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Şükrullah Yavuzer’e,  bugün programımıza katılan sayın şube müdürlerimize, Eğitim Bir-Sen Sendikası İl Başkanı Sayın Mehmet Ali Uca’ya,  değerli okul müdürlerimize ve konuklarımıza teşekkür ederim.” dedi.

    Ayrıca benzer projelerin gerek kendi velileriyle gerek ise de komşu okulları Vali Ali Cevdet Bey İlkokulu ile paralel çalışarak devam edeceğini devam edeceğini belirten Çakar,  komşu Okul Müdürü Öner Çayırlı’nın bu tür projelere desteklerini hiç esirgemediğini, gereken işbirliğini sağlayarak komşuluk görevini fazlasıyla yaptığını belirtip kendisine teşekkür etti.

  Daha sonra Okul Müdür Cezmi ÇAKAR, davet edilen konuklara stantları gezdirdi.

   Güzel dönüşlerin sağlandığı projenin hayırlı olması temenni edildi.Van Bölge Gazetesi