Altın fiyatları yükselince, kuyumcularda satışlar arttı!

Altın fiyatları, son günlerde üst üste yükselerek, tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı.

EĞİTİM 26.02.2020 10:28:09 0
Altın fiyatları yükselince, kuyumcularda satışlar arttı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaşanan bu yükseliş sonrası kuyumcu esnafları ise beklediklerinin dışında bir durumla karşılaştı. Gram altın fiyatının yükselmesinden sonra satışlarında azalma bekleyen kuyumcu esnafı,  tam tersi bir durumla karşılaştığını söyledi. Yeni haftaya beklemedikleri bir altın satışı yaparak başladıklarını belirten kuyumcular, bunun sebebinin de altın fiyatlarının daha da yükseleceği beklentisinden kaynaklandığını düşünüyor.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Yakupoğlu Kuyumculuk sahibi Akif Ölmez, altın fiyatlarında yaşanan yükselişten dolayı satışlarında azalma değil, artış olduğunu söyleyerek: “Çeşitli sebeplerden dolayı son zamanlarda altın fiyatları yükseliş trendine girdi. Hafta sonu gram altın 300 TL’den 320 TL’ye kadar yükseldi, bu hafta açılışında da 334 TL’ye kadar yükseldi, bu sabah tekrar geri çekilme oldu ama şuan 327 TL civarında seyrediyor. Altın fiyatlarındaki yükselişten dolayı vatandaşın elindeki altını bozdurmasını beklerken, tam tersi bir durumla karşılaştık. Vatandaş altın bozdurmaktan ziyade altın alıyor. Normalde gram altın fiyatı yükseldiği zaman, alış geliyordu, yani vatandaş elindeki altını satıyordu ama bu sefer tam tersi bir panik havasıyla herkes alıma geçti.

Bu da altın fiyatlarının daha da yükselmesi beklentisinden kaynaklanıyor. Son iki günde beklemediğimiz kadar altın satışı gerçekleştirdik diyebilirim. Altın, güvenli limandır diye gücü olan altın alımına yöneliyor. Bugün itibari ile fiyatlarımız şu şekilde; çeyrek altın 550 TL, yarım altın 1.100TL, tam altın 2.200 TL, Cumhuriyet altını da 2.250 TL. Koronavirüs etkisini yitirirse ve Suriye’deki olaylar biraz düzelirse altında düşüş olabilir ama eğer olmazsa düşüş zor, düşse bile her zaman altın yükseliyor. Son geçmiş yıllara baktığımızda 12-13 yıldır sürekli ibre yukarıda. Vatandaşlara bir çağrım da olacak; şuan elinde altın olanların, ihtiyaçları olmadığı sürece satmalarını tavsiye etmiyoruz çünkü sürekli yükseliyor, altın uzun vade aracıdır. Kısa vadeli düşünmemek lazım. Yani altın fiyatı yükselince satayım, düşünce alayım, bu tarz bir ticareti tavsiye etmiyoruz, beklemek lazım, gerçekten ihtiyaç olduğu  zaman altın bozdurulur” ifadelerini kullandı.Özel Haber: M.Selim Kurt 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: