Aileler evlerinde ziyaret edildi

Bu yıl ilk kez uygulanan ara tatil, Van'da bir ilki de beraberinde getirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okul öğretmenleri, velileri ziyaret ederek öğrencilere ilişkin mini bir de anket doldurdu.

EĞİTİM 21.11.2019 11:54:16 0
Aileler evlerinde ziyaret edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlk kez uygulanan ara tatilin fırsata dönüştürülmesi, veli-öğrenci ve okul işbirliğini geliştirmek ve okula ilgiyi arttırmak amacıyla yeni bir hamle yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 75 bin ailenin evlerinde ziyaret edilmesi kararı aldı. Kararla birlikte dün binlerce öğretmen, velilerin kapısını çalarak öğrencilerinin evlerine misafir oldu.

Veliler ile öğrencilerin genel durumuna ilişkin görüşmeler gerçekleştiren öğretmenler, bir de mini bir anket formu doldurdu. Velilere, öğrencilere ilişkin sorular soran öğretmenler, aldıkları cevaba göre veli anket formunu doldurdu.

Sabah erken saatlerde başlayan veli ziyaretleri, gün boyu devam etti.

Akademik başarının arttırılması noktasında öğretmen kadar velilerin de pay sahibi olduğu anlayışıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde, verimli geri dönüşlerin elde edilmesi amaçlanıyor.

Sabah saatlerinde ailelerle iletişime geçen ve müsaitlik durumuna göre ziyaretler gerçekleştiren öğretmenleri evlerinde gören öğrencilerin sevinçleri yüzlerinden okunurken, veliler de ziyaretten hoşnut kaldı.

Öğrencilerin ara tatili nasıl değerlendirdiği, evdeki çalışma ortamı, kitap okuma, ders çalışma, bilgisayarla vakit geçirme, televizyon izleme gibi eğitimi etkileyebilecek durumları müşahade eden öğretmenler, anketleri de doldurduktan sonra ziyaretleri noktaladı.

Söz konusu ziyaretlerin, bir kereye mahsus olmadığı ve eğitim öğretim sezonu boyunca zaman zaman gerçekleştirileceği öğrenildi.

Bu arada, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke de, söz konusu ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada şöyle demişti; “Yapılacak olan veli ziyaretleriyle vatandaşların okula ilgisini artırmayı, veli-öğrenci-okul işbirliğini geliştirmeyi, akademik başarıyı artırmayı ve beraberinde devlet-millet kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. İnanıyorum ki bu ziyaretlerle velilerin okula ilgisinin artacağı gibi, öğrencilerde de çok güzel değişimlerin yaşanmasına vesile olacaktır. Öğrencilerimiz, öğretmenlerini evlerinde gördüklerinde bundan olumlu yönde etkileneceklerdir. Öğrencilerimiz bu şekilde onlara verdiğimiz değeri daha iyi anlıyorlar. Bu ziyaretler öğrencilerin derslerine de etki ediyor. Öğrencilerde olumlu neticelere yol açacak olan ev ziyaretleri, okul-aile ilişkisini de güçlendirecektir. Öğrencilerin eğitimindeki yeri ve önemi çok büyük olan velilerin, başarının devamlılığını sağlama konusunda da tamamlayıcı rolleri var. Bütün gayemiz, öğrencilerimizin mutlu ve sağlıklı eğitim öğretim hayatı geçirerek hayata emin adımlarla yürüyecekleri güzel gelecek inşa etmektir.”