60 farklı alanda ücretsiz kurs

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyolu Gençlik Merkezi’ndeki atölye çalışmalarında 60 farklı alanda ücretsiz kurs veriliyor. Okuma etkinliği ve gönüllü faaliyetlerin de olduğu merkezde haftada iki gün de gençlere çor

EĞİTİM 7.12.2021 11:21:22 0
60 farklı alanda ücretsiz kurs
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ezberciler İş Merkezi A Blok 2. katta bulunan İpekyolu Gençlik Merkezi’nde Güzel Sanatlar, Dil Eğitimi, Kişisel Gelişim, Yarışmalar, Kitap Okuma Halkaları, Din ve Değerler Atölyeleri kapsamında yaklaşık 60 farklı alanda gençlere yönelik kurslar düzenleniyor.
Kursların yanı sıra bir de çevre, sağlık, eğitim, acil durum ve afet gibi gönüllük faaliyetleri de yürütülüyor.

GENÇLERE ÇAĞRI

İpekyolu Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Emrah Gürbüzerol, Vanlı gençleri kurslara davet etti.
Gazetemize konuşan Gürbüzerol, “Merkezimizde yaklaşık 60 kursumuz var, hepsi ücretsiz. Bağlama, gitar, keman, resim, İngilizce, diksiyon gibi gençlerin en çok rağbet ettiği kursları düzenliyoruz. Haftanın tüm günleri açığız. Sabah, öğlen, akşam grupları oluyor, bu şekilde kurslar sürüyor. Okuma saatlerimiz var, çorba ikramımız var, gönüllük esaslı faaliyetlerimiz var. Tüm Vanlı gençleri faaliyetlerimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.

OKUMA ETKİNLİĞİ

Hat Okuma Odası’nda 1 saat kitap okuma etkinliği gerçekleştirildiğini belirten Gürbüzerol , “Heybemde Kitap Var adı altında kitap okuma etkinliği yapıyoruz. Hem kendi kitaplarını hem bizim kütüphaneden aldıkları kitapları okuyorlar, kitap okuma süresi tamamlandıktan sonra da 15 dakikalık sohbetlerimiz oluyor. Her ay gençlerimize 3 kitap okutuyoruz. Her gencimize günde en az 30 sayfa kitap okumayı öneriyoruz. Buradaki amacımız, gençlere düzenli kitap okuma alışkanlığı sağlamak." ifadelerini kullandı.

“MERKEZİ KENDİLERİNE AİT BİLİYORLAR”

Van İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Ercek de kurslara katılan gençlerin merkezi sahiplendiğini ve kendilerine ait bir değer gibi gördüklerini söyledi.
Kurslar ve gönüllülük esasına dayalı faaliyetlerin yanı sıra gençlere bir de haftada iki gün çorba ikramı imkanı sağladıklarını belirten Ercek, şunları kaydetti:
“Burası en merkezi yer. Gençler araç değiştirmeden tek araçla merkezimize gelebiliyor. Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Bize çorba desteği sağlıyorlar. Pazartesi ve Perşembe günleri haftada iki gün 12.00-13.00 saatleri arasında gençlere çorba ikramı yapıyoruz. 250 gencimiz çorba ikramından yararlanıyor. Çok güzel bir ortamımız var, gençler burayı kendilerine ait biliyor, o şekilde sahipleniyorlar.” 

60 farklı alanda ücretsiz kurs
Özel Haber: Adil HARMANCI