Van Valisi Bilmez: “Geçen sene dikilen ağaçların yüzde 80’i tuttu”

Edremit Belediyesi ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ seferberliği kapsamında “Geleceğe Nefes” sloganıyla ‘Edremit Kent Ormanı’ oluşturuldu. Edremit Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti

EDREMİT 11.11.2020 17:20:07 0
Van Valisi Bilmez: “Geçen sene dikilen ağaçların yüzde 80’i tuttu”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fidan dikim etkinliğine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de katıldı. Burada konuşan Vali Bilmez, 13 ilçede toplam 24 bin 850 ağaç dikiminin yapılacağını belirterek: “İnşallah bu diktiğimiz fidanlar sayesinde Van’da kişi başına düşen yeşil alan daha da artacak. Oksijen havası çok güzel olan ilimizin daha da güzelleşeceğini ve bu ormanlık alanda insanların Van Gölü’nü seyrederek piknik yapacağını umuyoruz” dedi.

Edremit Erdem Kent bölgesinde toplam 300 dönüm arazi üzerinde oluşturulacak olan ‘Edremit Kent Ormanı’ için 55 dönümlük ilk etabının ağaçlandırılması gerçekleştirildi. İlk etapta 2 bin 500 adet Ladin ve Sedir ağacı dikiminin yapıldığı bölgede, peyder pey dikim gerçekleştirilerek 4000 adet daha ağacın dikilmesi hedefleniyor.

FİDAN DİKİLDİ, İLK CAN SUYU VERİLDİ

’11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ seferberliği kapsamında Edremit Belediyesi ev sahipliğinde “Geleceğe Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katılan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, fidan dikimini gerçekleştirip ardından ilk can suyunu verdi. 

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar bilindiği gibi 11 Kasım Türkiye’de “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak belirlendi. Geçen yıl Van ilimizde, bu kapsamda 13 ilçemizde 50 binin üzerinde ağaç dikildi. Bugün de yine ilimizin genelinde 13 ilçemizde 24 bin 850 ağaç dikildi. Şuan Edremit ilçemizde, Edremit Belediyemiz ile Orman Müdürlüğümüzün ortaklaşa organize ettiği programla 2500 Ladin ve Sedir ağacı dikimini gerçekleştiriyoruz. Geçen sene dikilen ağaçlarımızın yüzde 80’nine yakını tuttu, tutmayanların hepsini de orman müdürlüğümüz yeniledi.”

“13 İLÇEMİZİN TÜMÜNDE FİDAN DİKİM ÇALIŞMALARI YAPILMAKTADIR”

Sözlerinin devamında ağaç dikimi gerçekleştirilen bölgenin Van Gölü manzarasına hakim bir tepede olması nedeniyle piknikçilerin uğrak yeri olacağına vurgu yapan Vali Bilmez, emeği geçenlere teşekkür etti. 
Vali Bilmez şöyle konuştu: “İnşallah bu diktiğimiz fidanlar sayesinde Van’da kişi başına düşen yeşil alan daha da artacak. Oksijen havası çok güzel olan ilimizin daha da güzelleşeceğini ve bu ormanlık alanda insanlarımızın Van Gölü’nü seyrederek piknik yapacağını umuyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, ev sahipliği yapan Edremit Belediye Başkanımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Basın mensuplarına da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum, öğrencilerimiz de eşlik ediyor, kamu kurumlarımızın yöneticileri de burada ama şuan 13 ilçemizin tümünde fidan dikim çalışmaları yapılmaktadır.”

“VAN GÖLÜ’NE NAZIR ŞEHRİMİZİN İLK KENT ORMANI”

Vali Bilmez’in konuşmasından sonra yaptıkları etkinlik hakkında basın mensuplarına bilgi veren Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da, yapılan çalışmanın seçim vaadi olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Bugün 11 Kasım 2020, geçen sene “Milli Ağaçlandırma Bayramı” olarak ilan edilen 11 Kasım’ın yıl dönümündeyiz. Malumunuz bu sene çok fazla orman yangınından dolayı canlarımız yandı, biz de bu anlamda daha fazla duyarlılık göstererek daha önce seçim döneminde vaad etmiş olduğumuz Edremit Kent Ormanı’nın ilk fidanlarını dikmiş olduk.  Yine 11 Kasım yani bugün Edremit sırtlarında Van Gölü’ne nazır şehrimizin ilk kent ormanının hep beraber ağaçlarını, öğrencilerimizle, il protokolümüzle, sizlerle beraber diktik. Bu ağaçlar bizden sonraki kuşaklara bırakılabilecek en güzel mirastır, bu anlamda da bugünkü programımıza katılan başta siz basın mensupları olmak üzere tüm misafirlerimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. İlimize, şehrimize, bölgemize hayırlı uğurlu olsun.” 

’11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ seferberliği kapsamında Edremit Belediyesi ev sahipliğinde “Geleceğe Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen ağaç dikim etkinliğine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ile çeşitli kamu kurum yetkilileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.     
Haber: M. Selim KURT

Prestij Haber Merkezi