Van Edremit Belediyesine atılan iftiraya tepki

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say talimatları doğrultusunda ilçede yenileme, temizlik ve tanıtım çalışmaları ulusal kanallar ve sosyal medya da sürekli gündem olurken Van Gölüyle ilgili çalışmalarda dur durak bilmeden sürüyor.

EDREMİT 2.06.2020 17:44:45 0
Van Edremit Belediyesine atılan iftiraya tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say talimatları doğrultusunda ilçede yenileme, temizlik ve tanıtım çalışmaları ulusal kanallar ve sosyal medya da sürekli gündem olurken Vantanitim65 isimli bir sosyal medya kullanıcısı ilçede hizmet yok iftirası vatandaşların tepkisine neden oldu.


ATILAN ASILSIZ İFTİRA
İki farklı fotoğrafı paylaşarak sözde Van’ın tanımını yapan kullanıcı, “Edremit’ti hep birinci fotoğrafta olduğu gibi gösteren ve bu algıyı insanlara aşılayan İsmail Say ikinci fotoğrafı kaç defa paylaştınız? Hep Edremit kent meydanını görmek istemiyorsanız çıkın sahillerini gezin.” İfadelerini kullandı.


BAŞKAN SAY: ÇAMUR VE İFTİRA ATMAYALIM
Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say sosyal medya kullanıcısını çaya davet ederek, “Sayın admin; kim olduğunuzu ve bu tweti hangi amaçla yazdığınızı bilmiyorum. Ancak çokta iyiniyetli olmadığınız ortada, Şöyle ki; Van gölünü ben kirletmedim siz kirletmiş olabilirsiniz ama ben kirletmedim. Roma’yı da ben yakmadım. Van gölü kırk yıldır kirleniyor. Van Gölü’nü kirlenmesi elbette ki acı bir şeydir. Ancak; gerek belediye başkanı olmadan önce ve gerekse belediye başkanı olduktan sonra Van ve Van gölü için, Çevre için verdiğim mücadele ortadadır.” dedi.


VAN GÖLÜ DE SOSYAL MEDYA DA KİRLETENLERDEN TEMİZLENECEK
Yapılan tüm çalışmaların belgelerle ortada olduğunu kaydeden Say, “Van gölü Koruma kanunundan, Edremit Kanalizasyon işine kadar onlarca iş yaptık. Eğer bir Robot değilsen eminim ki bu yazdıklarına sende inanmıyorsun. Son bir yıllık belediye döneminde Van ve çevre için yaptığımız faaliyetlerin özeti bile 248 sayfa tutuyor vaktiniz, yüreğiniz ve vicdanınız varsa buyurun çay kahve eşliğinde anlatalım. Ha yok. Ben ya da biz böyle iyiyiz buradan çamur atarız diyorsanız kusura bakmayın o çamur tutmaz. Amacınız üzüm yemekse baş üstüne yok amacınız bağcıyı dövmekse Yanlış bağdasınız söyleyeyim. Van ve Van gölünün kirlenmesi ile uğraştığımız kadar sosyal medyayı kirletenlerle de. Vaktimiz ve enerjimiz var merak etmeyin. Madem isminiz Van tanıtım buyurun tanıtalım ama çamur ve iftira atmayalım. 40 yıldır Edremit ve Van Gölü için yapılmayan şeyleri yapan yarı deli birine bunları söylemeyin kimse inanmaz.” dedi.

Van Postası Gazetesi