Van Edremit Belediye Başkanı Say 'Halk Ekmek' ihalesini alan firmayla protokol imzaladı

Van’ın Edremit Belediyesi, vatandaşın ucuz ekmek tüketimi için günde 25 bin ekmeğin üretileceği ‘Halk Ekmek Projesi’ni hayata geçiriyor.

EDREMİT 16.05.2020 15:43:32 0
Van Edremit Belediye Başkanı Say 'Halk Ekmek' ihalesini alan firmayla protokol imzaladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say günde 25 bin ekmeğin üretileceği 'Halk Ekmek' ihalesini alan firma ile karşılıklı protokol imzaladı. Dünyayı tehdit eden ve Türkiye'de de salgın haline gelen yeni tip koronavirüs ile birlikte fırsatçılar da ürünlere çeşitli zamlar getirmekten geri kalmamıştı.

Tüm ülkede olduğu gibi birçok ürüne yapılan zam ile birlikte Van’da da böylesi bir süreçte ekmeğe yapılan zam büyük tepkilere neden olmuştu. 

Van’ın gündemini uzun bir süre meşgul eden ve insanların eve kapandığı bir dönemde, alım gücü düşük olanların büyük sıkıntılar yaşayacağı vurgulanırken, geri adım atılmaması ise bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirdi. Bu noktada, alım gücü düşük olan vatandaşın ucuz ekmek alması için seferber olan Edremit Belediyesi, ‘Halk Ekmek Projesi’nin startını verdi.

Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Başkanımız İsmail Say, Edremit’te vatandaşın daha ucuz ve sağlıklı ekmek tüketimi için günde 25 bin ekmeğin üretileceği 'Halk Ekmek' ihalesini alan firma ile karşılıklı protokol imzaladı. Açık yapılan ihale sonucu 25 ayrı noktada 80 kuruştan satışa sunulacak.” ifadelerine yer verildi.