Tarih etrafında pedalladılar

Van Edremit Belediyesi tarafından, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla tarihi Şamran Kanalı’nı çevreleyen bir bisiklet turu düzenlendi.

EDREMİT 21.09.2019 21:06:42 0
Tarih etrafında pedalladılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı İsmail Say, “Sağlıklı bir topluma ve temiz bir Van Gölü’ne dikkat çekmek istediklerini” söyledi. 

Etkinlik programı 500 dolayındaki bisikletlinin katılımı ile Van Gölü sahilindeki Edremit Kent Meydanı’nda başladı.

Burada bisikletleriyle yola çıkan Vadi Doğa Sporları Kulübü, Van Pedalşör Bisiklet Grubu, Vangölü Aktivistleri üyeleri belirlenen güzergahlardan geçerek Şamran Kanalı kenarından 3,7 kilometre mesafelik bir tur atarak tekrar toplu alarak Edremit Kent Meydanı’na geri döndü.

Tura katılan aktivistler, sık sık “Van Gölü kirlenmesin temiz kalsın” şeklinde slogan attı.

AYRAN AŞI BALIK

Yapılan tur ardından Edremit Kent Meydanı’nda toplanan aktivistler ve izlemeye gelen vatandaşlar, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Halay ardından hazırlanan ayran aşı ve Van Balığı, meydanda toplanan vatandaşlara ve aktivistlere ikram edildi.

ETKİNLİĞE DAİR

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kent meydanında, etkinliğe dair basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Say, şunları söyledi:

“Şu anda Van Gölü kıyısında Edremit kent meydanındayız. Bugün biz Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Edremit Belediyesi olarak Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle etkinlik düzenliyoruz. Burada bir parkur belirledik. Kent meydanındaki bisiklet yolundan başlayarak, Şamran Kanalı’nı da içine alacak şekilde bu parkur yaklaşık 3,7 kilometrelik bir parkur.”

“SAĞLIKLI TOPLUM, TEMİZ VAN GÖLÜ” 

Etkinliğin sloganını da bir anlamda belirleyen Say, şunları kaydetti:

“Bugün burada sivil toplum kuruluşlarımız var, gençlerimiz var, gönüllülerimiz, bisikletlilerimiz ve doğa sevgisi olan herkes burada. Biz de Edremit Belediyesi olarak özellikle obezitenin arttığı, hareketliliğin yavaşladığı bir dönemde hareketliliğe dikkat çekmek istedik. Sağlıklı bir topluma dikkat çekmek istedik. Van Gölü’nün kirlenmemesi, temiz kalması için bir duyarlılık sağlamak istedik. Duyarlılık gösterip katılım sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi