Özalplı öğrenciler Van Edremit Kültür Merkezi’nin misafiri oldu

Van Edremit Kaymakamlığı tarafından kurulan 'Planetaryum ve Bilim Merkezi' öğrencilere ara tatilde de hizmet vermeye devam ediyor.

EDREMİT 22.11.2019 19:42:42 0
Özalplı öğrenciler Van Edremit Kültür Merkezi’nin misafiri oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Edremit Kaymakamlığı’na bağlı hizmet veren Süphan Mahallesi’nde bulunan Edremit Kültür Merkezi bünyesine eklenen ve Doğu Anadolu’da bir ilk olan Planetaryum öğrencilerin ilgisini çekiyor.

Kadınlara hizmet eden Aile Destek Merkezleri (ADEM) projesiyle hayata geçen Edremit Kültür Merkezi, haftanın 7 günü kurslarıyla kadınlara, gençlere ve çocuklara, kütüphane ve etütleriyle sınavlara hazırlanan bireylere hizmet ediyor. Bu merkez kapsamına eklenen Planetaryumla şimdi de bilim meraklılarına hizmet vermeye başladı.

Edremit Kaymakamlığı’na bağlı olarak hizmet veren, Türkçe karşılığı Gezegenevi olan planetaryumda her gün farklı okullardan gelen öğrenciler ağırlanıyor. Fuaye alanında sunum yapılarak bilimsel içerikli filmler kubbe sistemiyle planetaryumda izletiliyor. 22 Kasım 2019 Cuma günü Van Edremit Planetaryumun misafirleri Van’ın Özalp ilçesine bağlı Emek Ortaokulu öğrencileri oldu. Ara tatilde de öğrenmeye, keşfetmeye meraklı Özalp’tan gelen öğrenciler, Tuhaf Uydular ve Gezegenler filmini izleyerek, Kültür Merkezi’ni gezdi.


Kaynak: Van Postası Gazetesi